Život udruga 09.05.2016. 11:57. Zadnja izmjena: 09.05.2016. 12:04.

Priznanje

Društvo distrofičara primilo nagradu Zrinski za ostvarene rezultate u 2015. godini

Svečanom sjednicom Skupštine Međimurske županije u petak 28. travnja zaokružena je desetodnevna proslava Dana Međimurske županije koji se obilježava kao spomen na 30. travnja 1671. kada je  smaknućem Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana  okončana Zrinsko-frankopanska urota. Uz brojne uglednike iz političkog i društvenog života našega kraja svečanosti su prisustvovala i brojna izaslanstva.

Najsvečaniji dio sjednice bila je dodjela priznanja Međimurske županije te najviših županijskih priznanja – nagrade Zrinski. Društvo distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih, Čakovec primilo je najvišu županijsku nagradu Zrinski za ostvarene rezultate u 2015. godini u djelatnosti socijalne skrbi. Društvo je dodijeljena nagrada za razvijanje odnosa uzajamnosti i solidarnosti na rješavanju pitanja društvene brige, zaštite i rehabilitacije osoba s invaliditetom te promicanje njihove jednakosti u svim segmentima društva po principu inkluzije i samozastupanja. Nagradu je primila predsjednica Društva Miljenka Radović.

Provođenjem projektnih i programskih aktivnosti tijekom 2015. godine Društvo je povećalo i unaprijedilo socijalne usluge za osobe s invaliditetom. Djelovanje Društva prepoznato je i priznato ne samo na području Međimurske županije nego i cijele Republike Hrvatske. Dokaz tome je kontinuirano povećanje broja članova Društva te traženje usluga i od osoba koje nisu članovi, ali im je usluga zbog teške socijalne situacije neophodna. Upravo svojim marljivim radom Društvo je postalo primjer drugima u smislu senzibiliziranja javnosti za poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom i organiziranja niz aktivnosti kojima se unaprjeđuje kvaliteta života osoba s invaliditetom.

Osim Društva, nagradu Zrinski primili su i monsinjor Juraj Kolarić iz Donjeg Hrašćana, Franjo Bukal iz Podbresta, načelnik Općine Orehovica, Pučko otvoreno učilište Čakovec i Marijan Vugrinčić, član Upravnog odbora Društva distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih, Čakovec.

Izvor: Marija Radiković