Život udruga 21.07.2016. 08:18. Zadnja izmjena: 21.07.2016. 08:36.

Čakovec - grad prijatelj djece

Društvo Naša djeca Čakovec omogućilo ljetovanje djeci iz socijalno ugroženih obitelji

Kao i proteklih 15, Društvo „Naša djeca" Čakovec i ove je godine kroz svoju akciju I ja bih na more omogućilo sedmodnevno ljetovanje za 27 djece iz socijalno ugroženih obitelji. U gradskom odmaralištu Dramalj mališani su sa svojim voditeljicama Robertom TaradiHanom Zrna i Gordanom Šoltić - Siladi, boravili u prvoj polovici srpnja, a sredstva za ljetovanje pribavljena su putem niza humanitarnih akcija i priredbi održanih unatrag godinu dana.

Za jedanaestero djece ljetovanje je financirao Grad u okviru akcije Koordinacijskog odbora Čakovec – grad prijatelj djece. Djecu i učenike za ljetovanje su predložile  odgojno obrazovne ustanove s područja grada Čakovca koje su bile aktivno uključene u humanitarne akcije, a potrebne suglasnosti za ostvarivanje prava na ljetovanje izdao je Centar za socijalnu skrb u Čakovcu.

Aktivnosti koje su osmišljene i realizirane na ljetovanju prvenstveno su bile usmjerene kvalitetnom rastu i razvoju djece, razvijanju socijalnih odnosa, komunikaciji i toleranciji.  Svakodnevno su djeca boravila na plaži uz organizirane igre u vodi – škola plivanja, igre sa vodom i pijeskom, vožnja na pedalini,  a u večernjim satima u šetnji,  na sladoledu, te kreativnim i zabavnim aktivnostima. Organizirana je i vožnja brodom te izlet u Crikvenicu.

 Vrijednosti  projekta su te što su djeca u zdravom morskom okruženju oplemenjena s novim spoznajama, stekla nove komunikacijske vještine,  prijatelje iz različitih obiteljskih sredina i nadasve što su boravila na moru koje je prvenstveno važno za njihovo zdravlje i razvoj, istaknula je predsjednica Društva "Naša djeca" Čakovec Gordana Šoltić - Siladi.