Život udruga 12.04.2016. 14:08. Zadnja izmjena: 12.04.2016. 14:53.

Bijela nedjelja

Dvadeset godina Kulturno - umjetničke udruge "Zvon" župne zajednice Mala Subotica

U domu kulture u Maloj Subotici Kulturno- umjetnička udruga "Zvon" održala je tradicionalni koncert kojim su ove godine ujedno obilježili i dvadeset godina postojanja. Udruga svih tih godina, kao najdragocjenije blago Međimurja, njeguje kulturnu baštinu, čuva narodne običaje, pjesme i plesove.

Zanimljivim izvedbama predstavile su se sve sekcije, od najmlađih do onih koji su u udruzi aktivni od samih početaka. Osim pjesme i plesa, prepuna dvorana uživala je i u recitacijama. Nastupila su i djeca iz Dječjeg vrtića "Potočnica" koja su prisutne razveselila plesnom koreografijom i uvježbanim recitacijama, dok su učenici Osnovne škole Tomaša Goričanca pripremili glazbene točke.

Predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture, a ujedno i predsjednik Upravnog odbora Zajednice hrvatskih kulturno - umjetničkih udruga Međimurske županije, Dejan Buvač, uručio je zahvalnice članovima koji su u ovom društvu aktivni deset, petnaest ili punih dvadeset godina.

KUU Zvon za dvadeseti je rođendan primila srebrnu diplomu Hrvatskog sabora kulture te brončanu plaketu u ime Zajednice HKUU Međimurske županije koju je preuzeo predsjednik Udruge, župnik Đuro Vukalović.

Tradicionalni koncert ove je godine pratila i izložba fotografija koja svjedoči o brojnim aktivnostima udruge te uspješnim nastupima različitih sekcija diljem zemlje i izvan nje.