Život udruga 11.02.2020. 09:07. Zadnja izmjena: 11.02.2020. 09:07.

Vatrogasci

DVD Dekanovec: Jedan veći požar i tehničke intervencije minule godine

Dobrovoljno vatrogasno društvo Dekanovec na nedavno održanoj skupštini izvijestilo je sve članove i goste o svojem radu minule godine i planovima za 2020. godinu.

Društvo ima 63 aktivna člana starija od 18 godina, a u društvu djeluje i odrasta 12 članova vatrogasne mladeži. Interventnu postrojbu DVD-a čine 19 operativnih vatrogasaca koji posjeduju određeno zvanje, stručno su osposobljeni te imaju važeće liječničko uvjerenje. 

U 2019. godini gasili su veći požar otvorenog prostora kod stare Mure gdje su im u pomoć pristigli i vatrogasci iz DVD-a Domašinec, Novakovec i Podturen te su imali nekoliko intervencija tehničkog karaktera koje su odrađene na profesionalan način uz minimalnu štetu. Za svoj nesebičan i dobrovoljni rad spomenice su primili Nikolina Mesarić i Ivica Golubić Krnjak za 10 godina, Igor Kolarić, Petar Đurkin i Tomica Kovačić za 20 godina i Stjepan Mikac za 30. godina rada. Vatrogasno odlikovanje spomenicu vatrogasni veteran primio je Josip Kolarić. 

Skupštini su se odazvali predsjednik VZMŽ Mario Medved koji je pohvalio rad vatrogasnog društva, čestitao na postignutim uspjesima, te ukratko predstavio novi Zakon o vatrogastvu RH. Pohvale je uputio i predsjednik VZP Domašinec-Dekanovec-Podturen Robert Filipović. Vatrogasce je pozdravio i načelnik općine Dekanovec Ivan Hajdarović koji je zahvalivši vatrogascima na svom trudu koji pružaju u osiguravanju vatrozaštite na području općine, ovom prilikom i najavio nabavku novog kombi vozila za vatrogasce DVD-Dekanovec za iduću godinu.