Život udruga 02.04.2017. 20:19. Zadnja izmjena: 03.04.2017. 11:35.

Vatrogasci

DVD Gornji Mihaljevec: Devedeset nam je godina i moramo se pomladiti!

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Mihaljevec ove godine slavi 90. obljetnicu. Na izbornoj skupštini u nedjelju, 5. ožujka za predsjednika je još jednom izabran Zdravko Mikulan.

- Želja nam je povećati i pomladiti članstvo i da budu zastupljena sva naselja u našem djelokrugu. Treba nam i novo vozilo, a ne da se kad dođe intervencija pitamo hoće li ovo upaliti - kazao je Mikulan okupljenima. Ujedno, namjeravaju uvesti plin u dom, u kojem nema ni sanitarnog čvora!


Na skupštini je bio i načelnik Goran Lovrec. Kazao je da ga zbunjuju ulaganja u postojeći dom kad sve te uvjete nudi zgrada Poljoprivredne zadruge koju je Općina kupila, prvenstveno radi njih. Još su jednom izmijenjene (polu)optužbe između vatrogasaca i Općine, koji nikako da se dogovore hoće li vatrogasci seliti u PZ i u koji njegov dio. Raspravu je, kao predstavnik Vatrogasne zajednice Međimurske zajednice, presjekao DragutinTrupković iz Pretetinca. Oštro je vatrogascima poručio neka se nađu na sastanku s predstavnicima Općine mimo ove skupštine i konačno dogovore trajno rješenje, kako ne bi parcijalno ulagali u dom koji je uz školu i nema prostora za proširenje. 

No, sam je Mikulan naznačio kako je ova zgrada "jedan kroz jedan njihova" te da nešto moraju imati u svom vlasništvu. Zdravko Šafarić dodao je da je najavljeno kako bi u bivšoj PZ-a uz njih bile udruge, "a tamo gdje smo mi, moramo biti samo mi". O mogućem preseljenju raspravljalo se i dva dana ranije, na sjednici Općinskog vijeća. 
Vijećnici i općinari
općenito su nezadovoljni vatrogascima; smatraju da nikako da se odluče kakve točno garaže trebaju te im ne misle prenijeti vlasništvo nad PZ-om. Mali pomak je napravljen - vatrogascima je na korištenje dana srednja garaža PZ-a. Hoće li konačno pronaći zajednički jezik i dogovoriti sve, pokazat će vrijeme.

Zapovjednik je Mišel Šafarić

Uz Mikulana, za zamjenika predsjednika izabran je Vladimir Petković. Zapovjednik je Mišel Šafarić, a dozapovjednik Nikola Petković, dok je tajnik Josip Novak.