Život udruga 05.04.2017. 07:37.

Vatrogasci

DVD Nedelišće: Hoćemo li 110. obljetnicu, konačno, slaviti u dograđenom domu?

- Nastojimo 24 sata na dan, tijekom cijele godine, biti servis svim našim mještanima i pomagati gdje god možemo - kazao je Zlatko Marciuš, novi/stari predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nedelišće, na izbornoj skupštini u subotu, 11. ožujka. Još jednom spomenuo je kako je najveći prioritet društva dogradnja vatrogasnog doma. O dogradnji se priča već godinama i nikako da se zatvori financijska konstrukcija, što naravno ne mogu sami. U DVD-u kažu kako će ih konzultanti, konačno, prijaviti na europski natječaj. Velika je želja 110. obljetnicu društva iduće godine proslaviti u novim prostorijama.

- Općina će biti vaš garant, stojimo uz vas. Nama civilna zaštita ni ne treba koliko se možemo pouzdati u svoje vatrogasce - poručio je okupljenima Mladen Posavec, predsjednik Općinskog vijeća. Za Marciušovog zamjenika vatrogasci su odabrali Ivana Horvata, dok je Goran Kos tajnik i spremištar, a Ivan Bašek blagajnik. Zapovjednik je Dario Posavec, a njegov zamjenik Franjo Zadravec. Posebne zahvale upućene su Tomislavu Mikolaju, dosadašnjem zapovjedniku, kojega je posao odveo u inozemstvo.

DVD ima petero novih ispitanih vatrogasaca. To su načelnik Darko Dania, Nikola Muršić, Maja Petek, Livio Petričević i Tatjana Žužić. Ujedno, Elvir Bašek specijaliziran je za rad s aparatima za zaštitu dišnih organa.

Spomenicu vatrogasni veteran primio je Zdravko Mikolaj, za 50 godina u vatrogastvu Franjo Lesar, za 30 godina Tomislav Mikolaj, za 20 godina Ivana Kapelari i za 10 godine Luka i Maja Petek te Vedran Špiranec.

Lani 21 intervencija

DVD Nedelišće je tijekom 2016. godine intervenirao 21 puta. Po dva puta ispumpavali su vodu te gasili požare smeća, trave i niskog raslinja, pet puta gasili su požar građevine, deset puta osiguravali javne priredbe, jednom izvlačili unesrećenu osobu te jednom tragali za nestalom osobom.