Život udruga 20.03.2017. 12:25. Zadnja izmjena: 20.03.2017. 12:26.

Vatrogasci

DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane održao godišnju skupštinu

Ove subote u prostorijama Nogometnog kluba „Sloga“ u Čakovcu, održana je godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Pustakovec-Buzovec-Putjane“. Osim pregleda rada u prošloj te iznošenja plana za ovu godinu, Skupština je bila i izborna.

Ovaj čakovečki DVD ima 119 članova, od čega je 28 mlađe od 18 godina. U protekloj godini, sve zadaće i aktivnosti društva, bile su prvenstveno usmjerene na sprječavanje nastanka požara, provođenje preventivnih mjera zaštite, stručnu obuku članstva, prijemu novih članova, promidžbi vatrozaštite u svim životnim i radnim sredinama, ali i sudjelovanju na natjecanjima. Kako je istaknuo zapovjednik DVD-a, Zvonko Knezić, unatoč tome što nisu osvojile medalju, u konkurenciji od 52 ekipe pokazale su zavidnu spremnost i uvježbanost, te će sigurno u narednom razdoblju biti još bolje.

DVD je lani imao samo jednu tehničku intervenciju, no to ne znači da se malo radilo. I u prošloj godini, bili su aktivni u zajednici, osiguravali su Vuzmenke, odradili niz edukativnih akcija s najmlađima, dijelili preventivne letke mještanima, pregledali hidrantsku mrežu i bunare, rekao je, među ostalim Knezić.

Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, Grada Čakovca, a ujedno i DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane, naglasio je da članovi ovog DVD-a njeguju i razvijaju dugogodišnju tradiciju vatrogastva u ovom dijelu grada. Biralo se i novo vodstvo za naredno četverogodišnje razdoblje. Na vrhu DVD-a nije došlo do promjena, tako da će i u naredne četiri godine DVD-om Pustakovec-Buzovec–Putjane predsjedati Mario Medved, a zapovijedati Zvonko Knezić. Njihovi zamjenici bit će Marijan Medved, odnosno Kristijan Đunđek.

Skupština je bila prilika i da se promoviraju članovi koji su u protekloj godini ostvarili nova vatrogasna zvanja. Luka Toplek promoviran je u vatrogasca prve klase, a Tifani Ban, Mona Juričan i Ivana Mesarić u dočasnice prve klase. Novi vatrogasni časnik je Kristijan Đurek, a časnik prve klase Ivana Pejić. Voditeljica vatrogasne mladeži je Martina Đurek.