Život udruga 19.02.2020. 08:48. Zadnja izmjena: 19.02.2020. 08:48.

Skupština

DVD STRAHONINEC: Uskoro i sto aktivnih vatrogasaca?

Svoju 98. redovnu godišnju skupštinu nedavno su održali članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Strahoninec. Prema izvješću predsjednika DVD-a Vanje Tomašića DVD Strahoninec ima čak 92 aktivna vatrogasca. Među njima su 34 muškarca i 23 žene koji su punoljetni, pa prema tome i potpuno ovlašteni vatrogasci, ostali su članovi još mlađi od 18 godina.

Zapovjednik DVD-a Danijel Patafta u svom je izvješću pobrojao brojna natjecanja te istaknuo da vjeruje se da će DVD Strahoninec uskoro imati i više od 100 vatrogasaca.

Na skupštini DVD Strahoninec spomenicu za 10 godina aktivne službe uručio je Alanu Patačku Nikola Besedič, tajnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i zamjenik zapovjednika VZ Grada Čakovca, a prisegu su položila i dva nova člana DVD-a: Erik Grabar i Antun Vincetić.

Budući da je Dora Kovač u blagajničkom izvješću navela da financijski DVD Strahoninec dobro stoji, skupština je s veseljem zaključena uz večeru kojom su vatrogasci Strahoninca počastili i više od stotinu gostiju iz brojnih DVD-a Međimurja.