Život udruga 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:30.

G. MIHALJEVEC: Udruga invalida rada okupila simpatizere

Udruga invalida rada Međimurske župani obilježila je Međunarodni dan invalida rada druženjem u dvorani društvenog doma u Gornjem Mihaljevcu. Dobar odaziv članova Udruge i gostiju omogućio je da se u dvorani doma osjeti dobra atmosfera, čemu su pridonijeli i aktivisti Udruge koji su svojim angažmanom pružili ugodno domaćinstvo.
Na pozornici je dat zanimljiv, ali i duhovit prikaz Međimurskih svati čiji scenarij potpisuje Jasenka Novak, a izveli su ga članovi Kulturno-umjetničke udruge Lipa iz Gornjeg Mihaljevca. Zasvirali su i Gruntači, tamburaši Glazbene udruge Šenkovec. Predsjednica Vlatka Minđek pozdravila je skup i istaknula kako skromni uvjeti življenja nisu razlog da se članovi Udruge i njihovi simpatizeri povremeno ne sastanu.
- Teško je raditi i baviti se aktivnostima Udruge u uvjetima krize koja nas okružuje, no, uz Međunarodni dan osoba s invaliditetom, željeli smo okupiti svoje članove i prijatelje, kako bismo vrijeme proveli zajedno.
Ovo je i poziv onima koji nam se žele pridružiti kao članovi Udruge ili podupiratelji, da to i učine, istaknula je Vlatka Minđek, zahvalivši ujedno sudionicima programa koji su s pozornice pozdravili članstvo Udruge invalida rada.
Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. prosinca, a promovirli su ga Ujedinjeni narodi 1998. godine.
Svake godine fokus se stavlja na drugo pitanje vezano uz to područje, a ove godine tema je Probiti barijere, otvoriti vrata za inkluzivno društvo za sve. Povijest Međunarodnog dana osoba s invaliditetom vezan je uz događaj koji se zbio 8. kolovoza 1956. godine u belgijskom rudniku ugljena Bois du Casier.
U požaru koji je planuo stradala su 262 rudara, a u spomen na taj događaj određen je datum obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.
Tijekom večeri u Gornjem Mihaljevcu, domaćini Zlatko Munđar i Josip Žarković prodavali su tombolu.
- Imamo 250 tombolskih srećki i sve su dobitne. Zahvalni smo sponzorima što su nam izašli ususret i omogućili da pripremimo ovako velik broj tombolskih dobitaka.
Željeli bismo da svi doma pođu zadovoljni susretom, lijepim programom i ponekim tombolskim dobitkom, rekao nam je Zlatko Munđar. (al)

Izvor: 3060