Život udruga 14.03.2016. 08:33. Zadnja izmjena: 14.03.2016. 09:13.

DVD Vularija

Godišnja skupština DVD Vularija u renoviranom domu

U subotu, 12. ožujka 2016. Dobrovoljno vatrogasno društvo Vularija održalo je redovnu, 92. godišnju skupštinu. Ovaj događaj ostat će zapisan posebnom tintom jer su oni prvi koji su skupštinu održali u prekrasnom, renoviranom Domu koji je zahvaljujući trudu općinskog načelnika i EU fondovima ugledao svjetlo dana. Skupštini je osim načelnika Općine Orehovica, Franje Bukala, prisustvovao i županijski zapovjednik, ujedno i zapovjednik JVP Čakovca Mladen Kanižaj, zapovjednik austrijskog mjesta Nikitsch Filež, te mnogi prijatelji vatrogasci iz Međimurske županije kao i mještani Vularije.

Skupštinu je otvorio predsjednik društva Zlatko Orsag koji je pozdravio sve prisutne i zahvalio im na dolasku u malu, ali vrijednu Vulariju koja ima bogatu vatrogasnu prošlost, a zasigurno i svijetlu budućnost.

Iz izvješća zapovjednika društva, Tomislava Čurile, moglo se, između ostalog, čuti kako su vatrogasci ponajviše radili na preventivi pa su pregledali hidrante, bunare, opremu i domaćinstva te dijelili promotivne letke o protupožarnoj preventivi. Da su preventivne akcije obavili na profesionalni način, govori i činjenica da su zabilježili tek jednu intervenciju gašenja požara dimnjaka, u kojoj su pravovremenim izlaskom spriječili moguću veću štetu. Iskazali su se i na pokaznoj vježbi VZO gdje su ''gasili'' benzinsku pumpu. S ekipama mladeži i seniora sudjelovali su na mnogim natjecanjima te postigli zapažene rezultate kako na županijskoj smotri, tako i na kup natjecanjima. Prošle godine održali su 14. po redu susret vatrogasaca na njihovom poligonu gdje su ugostili tridesetak ekipa iz svih krajeva RH.

Osim izvješća zapovjednika, u drugim govorima mogao se čuti ponos što u društvu djeluje 139 vatrogasaca / članova i 27 članova podmlatka. Za tekuću, 2016. godinu planiraju proračun od oko 40.000,00 kuna koje planiraju potrošiti na nabavku zastarjele opreme. Najveća želja i stavka im je zasigurno nabavka nove auto - prikolice sa vatrogasnom opremom koja bi služila svrsi.

Na samom kraju skupštine podijeljena su mnoga priznanja, odlikovanja i zahvalnice članovima i članicama društva, kao i sponzorima te općini Orehovica.