Život udruga 29.04.2020. 08:26. Zadnja izmjena: 29.04.2020. 08:26.

Napadi na pripadnike JVP

[Hrvatska Vatrogasna zajednica] Osuda nedavnih napada

Za vrijeme obavljanja svojih dužnosti, proteklih je dana zabilježeno nekoliko napada na pripadnike vatrogasne službe te je oštećena vatrogasna oprema. Prilikom intervencije u naselju Pribislavec u Međimurskoj županiji, vatrogasno vozilo je gađano kamenjem, a jedan vatrogasac je ozlijeđen. U naselju Donje Vratno u Varaždinskoj županiji vatrogasci su spriječeni u gašenju požara, a s jednog vozila je ukradena oprema. Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje bilo kakav napad na građane i pripadnike žurnih službi, a osobito u ovim izuzetno zahtjevnim trenucima u kojima vatrogasci, osim svoje redovne djelatnosti, sudjeluju u provođenju mjera sa svrhom smanjenja širenja zaraze kao i u sanaciji posljedica potresa.

Priroda vatrogasnog posla je opasna s obzirom na ekstremne uvjete u kojima rade, no nedopustivo je da doživljavaju napade od pojedinaca o čijoj sigurnosti upravo oni brinu! Pozivamo vatrogasce da i dalje nastave savjesno obavljati svoj posao, a sve napade na osobe ili opremu prijave nadležnim policijskim postajama. 

- Ozlijeđenom vatrogascu želimo što brži oporavak i povratak na dužnost, piše u priopćenju Hrvatske vatrogasne zajednice.

Izvor: HVZ