Život udruga 28.04.2016. 13:59. Zadnja izmjena: 28.04.2016. 14:01.

Volonterski ured Međimurja

„Hrvatska volontira“ ove će se godine održati od 16. do 21. svibnja

Hrvatska mreža volonterskih centara, čija punopravna članica je i Volonterski ured Međimurja organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“ kojom nastoji potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca!

 „Hrvatska volontira“ ove će se godine održati od 16. do 21. svibnja kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu ljudi i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Ovogodišnjom manifestacijom želimo povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva. Volontiranje poslovnog sektora prilika je da se proširi prostor povezivanja i otkloni distanca koja nastaje radi različitosti poslovnog, civilnog i javnog sektora – u ''jezicima'' kojima govorimo, načinima na koje radimo, vrijednostima koje smatramo najbitnijima.

Na sudjelovanje u manifestaciji pozvane su sve organizacije civilnog društva da organiziraju volonterske aktivnosti u koje mogu uključiti što veći broj građana, a koje će „krojiti po potrebama“ zajednica u kojima djeluju.

Popis svih prijavljenih aktivnosti nalazit će se ovdje.

Prošlogodišnja manifestacije je u šest dana održavanja okupila 3.196 volontera koji su kroz 237 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 13.751 sat.

Za dodatne informacije pogledajte poveznice: Hrvatska mreža volonterskih centara, projekt ''Širenje područja suradnje“ te film o manifestaciji.

 

Izvor: Margareta Mihalic