Život udruga 06.05.2018. 22:51. Zadnja izmjena: 06.05.2018. 22:52.

Uzgajivači pasa

Hrvatski kinološki savez: Zlatne medalje Matulicu, Čižmešiji i Tomašeku

Hrvatski kinološki savez donio je odluku kojom je trojicu uglednih međimurskih uzgajivača pasa odlikovao zlatnim medaljama.

Odlikovani su Dragutin Matulic iz Kotoribe, trenutno predsjednik Kinološkog društva Međimurje Čakovec. Među brojim zaslugama Matulic je pridonio unapređenju uzgoja malog međimurskog psa međija, organizaciji smotri, uzgojnih pregleda i specijalnih izložbi spomenute pasmine. Nagrađen je i Vladimir Čižmešija iz Donje Dubrave koji je članHKS-a od 1977. godine kada se bavi uzgojem lovnih terijera i njemačkih ovčara. Od samog početka 2003. godine je u povjerenstvu za uzgoj malog međimurskog psa za kojeg je i voditelj uzgoja i danas. Treći nagrađeni je Stjepan Tomašek iz Dekanovca.Član je HKS-a od 1984. godine od kada se bavi uzgojem, dresurom i izlaganjem pasa na izložbama. Do sada je uzgojio 337 šteneta u 60 legala. Vršio je dužnost člana Upravnog odbora, Nadzornog odbora i sada je predsjednik Stegovnog suda KD Međimurje Čakovec. Nastavlja aktivnim radom u društvu, u uzgoju i izlaganju lovnih pasmina pasa i postiže zapažene rezultate.

Obrazloženje za ovaj nagrađeni trojac prezentirao nam je Bojan Mataković dr. vet. med, tajnik Hrvatskog kinološkog saveza.

Odlikovanja članovima KD-a Međimurje Čakovec za dugogodišnji uspješan rad u kinologiji uručili su kinološki suci HKS-a Zlatko Kraljić iz Koprivnice i Dražen Kipke iz  Čakovca. Bilo je to uoči uzgojnog i ocjenjivačkog pregleda međija kod doma udruge Međimurska lastavica u Donjoj Dubravi.