Život udruga 30.10.2017. 00:00. Zadnja izmjena: 30.10.2017. 09:16.

Inner Wheel klub Čakovec

Humanitarnim radom pridonose kvaliteti života

Inner Wheel klub Čakovec, udruga je žena koja djeluje u Čakovcu već dvadeset godina i bavi se humanitarnim radom, a financira se članarinom članica i sredstvima prikupljenim različitim akcijama.

Predsjednica i rukovodstvo Kluba bira se svake godine u srpnju, a ove inervilske predsjednica je Marina Letina. Prva aktivnost kluba provedena 4. listopada bio je posjet Područnom odjelu Dječjeg vrtića „Krijesnica“ – na čakovečkom jugu. Kao rezultat zajedničke uskršnje akcije kluba i vrtića, vrtiću su darovana didaktička sredstva u vrijednosti 3.300,00 kuna. Djeca jasličke skupine su se neizmjerno radovala didaktičkim igračkama, a vrtička skupina dječjoj kuhinji. Tom prigodom je dogovorena daljnja suradnja kluba s vrtićem „Krijesnica“.

Inner Wheel klub Čakovec uključio se 7. listopada i u aktivnosti manifestacije „Jesen u gradu Zrinskih“. Odnosno, organizirano je prikupljanje knjiga koje su toga dana darovane građanima. Građani su mogli dobiti knjigu po izboru te simboličnom donacijom pomoći klubu u realizaciji budućih humanitarnih aktivnosti.

U Republici Hrvatskoj aktivno je 13 IW klubova s ukupno 227 članica. S obzirom da je to svjetska organizacija, u svakoj državi postoji nacionalno upravno tijelo. U Hrvatskoj je to Inner Wheel District 191 čije se sjedište kao i predsjednica mijenja svake godine. U godini 2017/18. ta je čast pripala čakovečkom klubu, a u Čakovcu je i sjedište IO Districta 191. Predsjednica Districta je Snježana Petrović - Tkalčec.

Uobičajena je provedba jedne jedinstvene distriktne nacionalne akcije u inervilskoj godini koju predlaže IW District na tragu sugestije svjetske predsjednice. Svjetska predsjednica IIW dr. Kapila Gupta oglasila je ovogodišnji moto LEAVE A LASTING LEGACY – OSTAVI TRAJNI TRAG.

Na sastanku IO Districta 191 održanog u Čakovcu 16. rujna 2017. predsjednica Petrović – Tkalčec predložila je, u tom duhu, provedbu naše ovogodišnje nacionalne akcije pod nazivom: RECIKLAŽNO JE VAŽNO. Prijedlog je prihvaćen. Svaki IW klub u Hrvatkoj slobodan je odabrati način na koji će realizirati akciju u svojoj lokalnoj sredini u kojoj će i koristiti sredstva prihodovana tom akcijom.

Akcije kluba pridonose boljem odnosu u društvu i općenito kvaliteti života sredine u kojoj djeluje.

Izvor: Vesna Kalšan