Život udruga 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:30.

Iz braniteljskih udruga

Na sam Dan neovisnosti Republike Hrvatske, 8. listopada, 20 godina djelovanja obilježili su članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – podružnice Međimurske županije. Svečanosti održanoj u Domu sindikata odazvao se velik broj članova te političkih dužnosnika.
Predsjednik Stjepan Horvat u prigodnom je obraćanju ponajprije ukazao na činjenicu da je međimurska bila druga podružnica Udruge osnovana u državi. Danas ima tri gradska i devetnaest općinskih ogranaka te okuplja čak 2.563 članova.
Udruga dakako pomaže članovima pri ostvarivanju prava iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, a aktivno je uključena i u provedbu programa i projekata koje vodi Ministarstvo branitelja. Braniteljima i njihovoj djeci pomaže pri doškolovanju, prekvalifikaciji, zapošljavanju. Organizira različite humanitarne aktivnosti i sportska druženja.
- Rezultatima rada naše podružnice u cijelosti možemo biti zadovoljni, ali smo svjesni i činjenice da se uvijek može bolje i više u interesu našeg, sve više razočaranog, članstva - istaknuo je predsjednik Horvat.
Na svečanosti su zaslužnim članovima Udruge dodijeljena priznanja, zahvalnice i značke Udruge.
Velimir Kelkedi

Šestu godinu uzastopce Udruga branitelja Domovinskog rata liječenih od PTSP-a Međimurske županije, u suradnji s udrugama HOS i HVIDRA, na jezeru u Gornjem Kuršancu organizirala je druženje s korisnicima Centra „Dr. Antun Bogdan“ iz Čakovca i njihovim roditeljima. Drugu godinu za redom pridružili su im se i štićenici srodne institucije „Tomislav Špoljar“ iz Varaždina.
Pozdravljajući prisutne, predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata liječenih od PTSP-a Čedomir Valjak istaknuo je posebno zadovoljstvo činjenicom što je branitelje i njihove prijatelje na tradicionalnom druženju po prvi put posjetio jedan političar – zamjenik župana Zoran Vidović.
Velimir Kelkedi

U podrumskim prostorijama zgrade Zalan, koje koriste članovi ogranka UDVDR-a Donja Dubrava, veliki problem predstavlja vlaga. Donacijom im je pomogao i olakšao održavanje prostora Marinko Čižmešija, njihov sumještanin koji živi i radi u Münchenu. Marinko im je donirao uređaj za isušivanje vlage. Na vrijednom poklonu Marinku je zahvalio Neven Lisjak, predsjednik ogranka.
Zabilježio
M. Grubić

Izvor: 3051