Život udruga 27.04.2016. 12:28. Zadnja izmjena: 27.04.2016. 12:38.

Udruga Zora

Javna akcija "Moje mjesto u zajednici" u subotu, 30. travnja na Trgu Republike u Čakovcu

U sklopu kampanje i projekta “Moje mjesto u zajednici” Udruga Zora poziva sve na prvu javnu akciju na Trgu Republike u Čakovcu 30. travnja od 9 do 14 sati. Nakon što su proveli istraživanje i saznali što Međimurke i Međimurce najviše muči i što treba popraviti u našoj lokalnoj zajednici, ove subote kreću sa zajedničkom zagovaračkom kampanjom.

Imaju spremno puno razglednica u koje će građani na akciji moći upisivati svoje želje, potrebe i prijedloge za poboljšanjem, a koje će onda predati nadležnima (općinama, gradovima, Županiji.). Dijelit će i brošuru koja objedinjuje sva mjesta na kojima se građani/ke sa svojim problemima mogu javiti u Međimurskoj županiji, ali i na državnoj razini.
Udruga Platforma za Društveni centar, koje je i udruga Zora dio, komunicirat će na javnoj akciji potrebu za društvenim prostorima za građane, svrhu i namjenu Društvenog centra Čakovec, a tu akciju podržava Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Uz događaje povodom Dana Međimurske županije čije se aktivnosti isto tako održavaju ove subote, na trgu će biti sve samo ne dosadno.

Izvor: Marina Kolar