Život udruga 27.09.2016. 12:39. Zadnja izmjena: 27.09.2016. 12:42.

Povodom Europskog tjedna kretanja

Jedanaesti maraton u kolicima održan u Koprivnici 20. rujna

Povodom Europskog tjedna kretanja, Udruga invalida Koprivničko – križevačke županije organizirala je 20. rujna na Zrinskom trgu u Koprivnici 11. maraton u invalidskim kolicima pod nazivom Koprivnica 2016. Članovi udruga osoba s invaliditetom okupili su se ispred sjedišta udruge COOR-a Podravsko sunce te uz pratnju djelatnika Policijske uprave Koprivničko-križevačke pješačkim vlakom u 9,30 sati krenuli prema Zrinskom trgu, gdje se održao maraton.

Na Zrinskom trgu natjecanje se održalo u četiri kategorije: žene, elektromotorna kolica, teže pokretne osobe s invaliditetom i sportaši osobe s invaliditetom. Članovi Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec također su sudjelovali u maratonu gdje su odmjerili svoje snage u tri kategorije.

U kategoriji žene drugo mjesto osvojila je članica Društva Melanija Krčmar, u kategoriji sportaši - osobe s invaliditetom drugo mjesto osvojio je Alen Janković, dok je u kategoriji elektromotorna kolica drugo mjesto osvojio Ivan Biber.

Nakon završenog natjecanja i dodjele medalja, svim sudionicima je poslužen ručak te su ostatak vremena proveli u ugodnom druženju.

Izvor: DDICPCK