Život udruga 25.03.2017. 18:56. Zadnja izmjena: 25.03.2017. 18:56.

Udruga građana Maxenca

Kad vladarice smijeha zapjevaju Pusti selo neka priča...

Macinečka udruga građana Maxenca narasla je iz najstarije udruge žena na području općine Nedelišće, osnovane prije 15-ak godina. Oduvijek su im u aktivnostima pomagali njihovi muževi, braća, očevi, sinovi... a, kad bi se s njima pojavili na kakvoj manifestaciji, gdje bi ih pitali - odakle ste? - morali bi odgovoriti - iz Udruge žena Macinca. - Pa je to ispalo malo nespretno. Zato smo odlučile da naša udruga nadraste rodnu podijeljenost, te da svi budemo - Maxenca - udruga građana, kažu Macinčanke.

Zbog aktivnog uključivanja u općinske projekte i velike angažiranosti često su na meti neistomišljenika u svom mjestu, no, dame iz Maxence su vladarice smijeha te imaju antistresni recept i za to: - Kad nas kritiziraju, mi zapjevamo Pusti selo neka priča...

ODBOJKA

Proljeće unosi poseban žar u redove Maxence, osobito među žene. Razlog je sezona odbojke na pijesku u njihovom novom parku. - Obožavamo odbojku na pijesku i na vlastitom terenu  smo nepobjedive! Ako nam ne vjeruju, neka dođu k nama mladi, pravi odbojkaši! Izazivamo ih! Ali, moraju znati: na macinečkom pijesku vrijede 'maxenca-pravila igre', ponešto različita od službenih i vrlo fluidna... mijenjaju se iz seta u set, kažu Macinčanke.