Život udruga 08.02.2018. 23:53. Zadnja izmjena: 08.02.2018. 23:54.

Prelog

Klub liječenih alkoholičara: Brošurom zaokružili 20 uspješnih godina

Jubilarnih 20 godina djelovanja proslavili su potkraj prošle godine članovi Kluba liječenih alkoholičara Prelog, a ovih su dana slavlje zaokružili brošurom pod nazivom Dvadeset godina uspješnih priča

Iako su u ova dva desetljeća mogli ispisati na tisuće stranica, brošura donosi isječke iz povijesti rada Kluba, sa stručnim osvrtom na ovu ovisnost, svjedočanstvima članova i apstinenata, te fotografijama sa skupština, sastanaka i druženja. - Primijetit ćete da je brošura prilično emotivno napisana, ali raditi s ljudima koji su se našli u ovome problemu ne može se bez osjećaja. Puno je ljubavi i povjerenja potrebno da bi se nekome uspjelo pomoći, pojasnila je terapeutkinja i jedna od osnivačica Kluba Diana Uvodić Đurić, dr. med., specijalistica školske medicine.

Da je klub važan oslonac svakog oboljelog potvrdili su i sami članovi: predsjednik Slavko Slaviček istaknuo je kako se uz čvrstu volju i jak karakter alkoholizam može pobijediti, te Antun Kemec koji se već 14 godina svakodnevno uz pomoć Kluba uspijeva suzdržati da ne vudri po čaši. Gradonačelnik Preloga obećao je da će Klub osobno predložiti za plaketu Grada Preloga za 2018. godinu.