Život udruga 11.01.2016. 09:06. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Redovna godišnja skupština u Društvenom domu u Krištanovcu

Krištanovec ''otvorio'' vatrogasne skupštine u Međimurju

U subotu, 9. siječnja Dobrovoljno vatrogasno društvo Krištanovec održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu koja je bila održana u Društvenom domu u Krištanovcu. Oni su tako reći prvi na području VZMŽ koji su započeli sa svojim godišnjim izvješćima. U vrlo velikom broju uzvanika, prijatelja, vatrogasaca, mještana, ali i čelnika grada Čakovca, kao i rukovodstva VZMŽ između ostalog se moglo čuti kako DVD Krištanovec iz godine u godinu postiže zavidne rezultate kako na natjecateljskom polju, tako i u operativnom djelovanju na svom području. Gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač pohvalio je rad ovog malog, ali u srcu zasigurno velikog društva koji su prošle godine dobili priznanje grada Čakovca za svoja postignuća u radu. 

Skupštini su nazočili i čelni ljudi VZMŽ i VZG Čakovca

Predsjednik VZMŽ/VZG Čakovca, ujedno i potpredsjednik HVZ-a Mario Medved također je nazočio skupštini koji se nadovezao na riječi Gradonačelnika te isto pohvalio rad kako društva, tako i člana predsjedništva VZMŽ, predsjednika DVD-a Krištanovec Srećka Mrazovića na njihovim dostignućima i promociji Krištanovca, ali i Međimurja izvan županije. Novoizabrani županijski zapovjednik Mladen Kanižaj, ujedno i zapovjednik JVP Čakovca kao i predsjednik povjerenstva za natjecanja VZMŽ ponudio je svoju pomoć oko natjecateljske ekipe mladeži koja će Međimursku županiju predstavljati na Državnom natjecanju ove godine u Puli. Govorima pohvale na rad u društvu priključio se i zamjenik zapovjednika VZG Čakovca Nikola Besedić te predsjednik Mjesnog odbora Krištanovec Dušan Mikolaj.

Damir Mrazović podnio je izvješće o radu DVD-a
Izvješće o radu za prošlu godinu i financijskom planu za ovu godinu ukratko je iznio Damir Mrazović Od mnogobrojnih natjecanja valja istaknuti natjecanje VZG Čakovca, gdje su 13. put za redom bili na postolju, što samo po sebi dovoljno govori o zalaganju i radu s mladima. Na županijskom natjecanju ekipa mladeži muška zauzela je 3. mjesto i time izborila plasman na Državno natjecanje koje će biti održano ove 2016. godine u Puli, moglo se između ostalog čuti u samom izvješću. Zahvala osim gradu Čakovcu bila je i glavnom zapovjedniku RH Slavku Tucakoviću, kao i Mjesnom odboru Krištanovec oko nabavke opreme. Rashodi u 2015. godini su im iznosili 71.073,97 kuna, dok su prihodi bili 83.695,69 kuna. Na samom kraju skupštine, zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj podijelio je priznanja članovima osposobljenih za zvanje vatrogasac, a Damir Mrazović primio je potvrdu o uspješnom završenom programu osposobljavanja stožera zaštite i spašavanja, zapovjedništva civilne zaštite i vatrogasnog zapovjedništva jedinice lokalne i područne samouprave.