Život udruga 16.01.2017. 13:01. Zadnja izmjena: 16.01.2017. 13:13.

Dobrovoljno vatrogasno društvo

Krištanovečki vatrogasci održali godišnju sjednicu Skupštine

Ove subote, 14. siječnja Dobrovoljno vatrogasno društvo Krištanovec održalo je redovnu godišnju te izbornu sjednicu Skupštine.

U prepunom društvenom domu sjednici su se između ostalih odazvali i gradonačelnik Grada Čakovca, te saborski zastupnik Stjepan Kovač koji je tijekom govora pohvalio rad vatrogasaca, čestitao im na osvojenim peharima i dao punu podršku za rad od strane Grada Čakovca te zahvalio dosadašnjem rukovodstvu na odličnoj suradnji.

Predsjednik VZMŽ i VZG Čakovca, te dopredsjednik HVZ-a Mario Medved osvrnuo se na opremljenost vatrogasaca čemu Vatrogasna zajednica pridodaje posebnu pozornost.

Zamjenik zapovjednika JVP i VZMŽ Robert Meglić zahvalio je vatrogascima na hrabrosti prilikom svih intervencija na koje su izašli, te dobrim odnosima sa JVP. Zaželio je novoizabranom rukovodstvo da nastave gdje su prethodnici stali, a suradnja neka bude na visokom nivou.

Ujedinjeno izvješće Upravnog odbora i zapovjedništva pročitao je Damir Mrazović, a između ostalog se moglo čuti kako su puno radili na preventivnom djelovanju u naselju, imali zabilježeno nekoliko manjih požara, a i radne akcije na koje su se odazivali u velikom broju. Iznimno su ponosno istaknuli vatrogasnu mladež i seniorsku ekipu s kojima su se na natjecanjima čak osam puta popeli na postolja, od čega su u dva navrata uzeli zlatno odličje.

Sudjelovali su na državnom natjecanju s ekipom mladeži (muški) u Puli gdje su imali treće vrijeme štafete, a na kraju zauzeli odlično 5. mjesto u konkurenciji od 58 ekipa. Ukupni rashodi u 2016. godini iznosili su 63.324,76 kuna, a od čega je najviše bilo utrošeno na vatrogasnu opremu i opremljenost vatrogasaca. Na samom kraju predsjednik društva Srećko Mrazović posebno je zahvalio Gradu Čakovcu, njenim čelnicima, Vatrogasnoj zajednici, Mjesnom odboru i dr. na pomoći koju su dali DVD-u Krištanovec.

Skupština je za naredno četverogodišnje razdoblje potvrdila Srećka Mrazovića za starog - novog predsjednika, Vladimira Lukmana za njegova zamjenika, dok je zapovjednik ostao Nevio Mađarić, a njegov zamjenik Stjepan Zadravec. Tajnički posao će obavljati Igor Zadravec, dok će blagajnik biti Damir Mrazović.

Na samom kraju predsjednik VZMŽ Mario Medved podijelio je oznake zvanja, i to Damiru Mrazoviću za zvanje časnika I. klase i Andreasu Novaku za dočasnika. Posebno priznanje je uručeno i ekipi mladeži koja je bila na državnom natjecanju u Puli.