Život udruga 04.11.2017. 09:29. Zadnja izmjena: 04.11.2017. 09:47.

Policajci s umjetninama

Kupnjom slika do uređenja spomen-parka na mjestu pogibije Željka Murka

Policijska udruga IPA Međimurje iz Čakovca ušla je u završnu fazu uređenja IPA Centra na mjestu pogibije policajca Željka Murka u šumi kod Gornjega Kuršanca. Uz pomoć donacija otkupljeno je više parcela, provedena je urbana komasacija te je uređen put do parcele na kojoj se nalazi spomen-ploča. Na korištenje dobili su dodatne parcele te je uređena trim staza. No, IPA želi dalje; u planu su sportsko-rekreacijski sadržaji, odmorište...

U suradnji s Javnom ustanovom za zaštitu prirode Međimurske županije pokrenuto je i uređenje poučne staze. Postavit će 14 ploča koje će govoriti o biljnom i životinjskom svijetu Drave. Broj postaja odgovara broju međimurskih policajaca poginulih u Domovinskom ratu te će nositi njihova imena. Služit će za nastavu u prirodi i razne programe partnerskih udruga. Svi sadržaji bit će na raspolaganju građanima.

IPA stoga sve zainteresirane poziva da pomognu pri uređenju spomen-parka kupnjom neke od slika nastalih tijekom likovne kolonije provedene u suradnji s Udrugom za promicanje kulture i kreativnog izražavanja VenoArt. Slike su objavljene na internetskoj stranici IPA-e Međimurje, a na IBAN HR5323400091116019874 (PBZ) primaju se novčane donacije, kaže predsjednik Darko Dragičević.