Život udruga 21.05.2019. 10:08. Zadnja izmjena: 21.05.2019. 10:09.

Udruga Mlada pera

Literarni natječaj: Bio bi to još jedan sasvim običan dan, da nije…

Uz literarni natječaj Različitim jezicima na istome putu koji je u tijeku, Udruga Mlada pera pokrenula je još jedan karakterističan literarni natječaj, natječaj u kojem se natječu dijete i roditelj. Svoj literarni uradak o bilo kojoj temi moraju poslati maloljetno dijete u trenutku slanja rada i roditelj, no svi će svoj literarni uradak morati započeti istom rečenicom: Bio bi to još jedan sasvim običan dan, da nije…(rečenicu nastavlja autor/ica). Traži se koja kombinacija će biti najkreativnija: kći-majka, kći-otac, sin-majka ili sin-otac?

Uobičajeno je da se organizira i potiče zajedničko igranje djeteta i roditelja. Udruga Mlada pera želi ih izazvati na zajedničko literarno kreativno stvaranje. 

PRAVILA NATJEČAJA ZA PROJEKT “KOJA JE DOBITNA KOMBINACIJA?”

  • Organizator projekta je udruga Mlada pera. Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji literarni rad na zadanu temu. Na natječaju mogu sudjelovati svi maloljetnici do trenutka slanja rada i njihovi roditelji/skrbnici odnosno bake i djedovi, građani Republike Hrvatske.
  • Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 01.05.2019. – 31.10.2019. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru. Najbolji će biti proglašeni do kraja studenoga, a zbornik tiskan do kraja siječnja 2020. godine.
  • SVI radovi, bez obzira na temu, moraju započeti rečenicom: Bio bi to još jedan sasvim običan dan, da nije…(rečenicu nastavlja autor/ica).
  • Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova te vanjski stručni suradnik.
  • Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu na email adresu [email protected] uz obavezan predmet: Za natječaj Koja je dobitna kombinacija?. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost za sudjelovanje na natječaju Koja je dobitna kombinacija. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja poslati poštom na

Udruga Mlada pera
Travnik 14
40000 Čakovec

ili potpisanu skenirati i zajedno s radom poslati na [email protected] . Ukoliko se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost.

  • Radovi će biti objavljeni s imenima i prezimenima autora/ice, godinama djeteta, srodstvom i imenom mjesta u kojem žive.
  • Radovi mogu biti popraćeni vlastitim autorskim fotografijama ili ilustracijama kao i fotografijama i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara za eventualnu povredu autorskih prava nad fotografijama ili ilustracijama.
  • Najbolje kombinacije bit će nagrađene sa:

– 1. mjesto: 1.000,00 kn i plaketa Zlatno pero,
– 2. mjesto: 750,00 kn i plaketa Srebrno pero,
– 3. mjesto: 500,00 kn i plaketa Brončano pero.

Novčana nagrada se isplaćuje jedino i isključivo na tekući ili žiro-račun dobitnika, odnosno roditelja, odnosno skrbnika.

  • Objava najboljih radova bit će najkasnije do 30. studenog 2019. godine na službenoj stranici udruge Mlada pera.

Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima:
– ako sudionik prekrši ova pravila,

– ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja,

– ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.

  • 10.Udruga Mlada pera zadržava pravo poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja, do trenutka javne objave rezultata na web stranici udruge.

Prijavom na natječaj slažete sa da je objava Vaših podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).