Život udruga 22.05.2018. 09:35. Zadnja izmjena: 22.05.2018. 09:37.

Rovinj

Mažoretkinjama Nedelišća Godišnja nagrada za izniman doprinos razvoju mažoret plesa

Mažoretkinje Nedelišća su 11. - 13. svibnja sudjelovale na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Rovinju zajedno s timovima iz cijele Hrvatske. Nedelišćanke su se na prvenstvu predstavile s 4 natjecateljska sastava (mlađe kadetkinje, starije kadetkinje, juniorke i seniorke) u 5 natjecateljskih kategorija te s ukupno preko 70 mažoretkinja, najviše ikad. Natjecale su se u kategoriji kadetkinja, juniorki i seniorki sa štapom te u kadetkinjama i juniorkama sa pomponima. Nedelišćanke su zadovoljne svojim rezultatima, iako im je u svih 5 natjecateljskih kategorija medalja izmakla za dlaku te su osvojile sva 4. mjesta.

Osim natjecateljskog dijela prvenstva, vikend je obilježio i niz svečanih i zabavnih događanja pa je tako održan već tradicionalan izbor za miss u kojem je Nedelišćanke predstavila seniorka Jana Srnec. Prvenstvo je započelo tradicionalnim prijemom predvodnica i voditelja timova kod gradonačelnika Rovinja, a nastavljen je sa svečanim otvaranjem i postrojavanjem svih sudionika prvenstva u raznobojnim odorama nakon kratkog defilea kroz centar grada.

Prilikom svečanog otvaranja prvenstva, dodijeljena je i Godišnja nagrada Mažoret saveza Hrvatske za izniman doprinos razvoju mažoret plesa i to upravo Mažoretkinjama Nedelišća. Ova iznimna nagrada priznanje je za stalni napredak i brojne aktivnosti koje provode Nedelišćanke, a rezultat je stalnog ulaganja kreativnosti i slobodnog vremena ekipe trenerica i vodstva jedne od najvećih udruga u Međimurju koja okuplja preko 130 aktivnih članica.

Nakon kratkog odmora mažoretkinje kreću sa pripremama za brojne dogovorene nastupe i putovanja koji slijede tijekom ljeta, a već sada najavljuju 6. Mažoret kamp krajem kolovoza.

Izvor: Vedrana Radmanić