Život udruga 25.11.2019. 12:43.

Aktivna udruga

Mažoretkinje Murskog Središća: Samo se marljivim radom može do rezultata

Mažoretkinje Murskog Središća nezamjenjive su sudionice svih gradskih priredbi, uspješne na lokalnim državnim i europskim natjecanjima, a zahvaljujući dobrim rezultatima uskoro ih čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj. Predsjednica udruge Lara Podgorelec kaže da su mažoretkinje u Murskom Središću sa svojim prvim mažoret koracima počele 1998. godine pod okriljem modnog i plesnog studija Vivona, a kao samostalna udruga djeluju od 2006. godine.

- Tijekom više od dvadeset godina predanog rada udrugom je prošlo više od 400 djevojčica i dječaka s područja Murskog Središća , okolnih mjesta i susjedne Slovenije. Osim tradicionalnog mažoret plesa njegujemo i ples sa rekvizitima (zastave-baton fleg, lopte, gimnastičke trake..) u grupnim, solo i duo kategorijama. Zahvaljujući dobrom radu, ove nam je godine bilo povjereno domaćinstvo Državnog natjecanja u mažoret plesu na kojem je nastupilo 734 natjecatelja i natjecateljica iz 20 gradova i općina cijele Hrvatske. Mi kao domaćini osvojili smo 2 zlata, 1 srebro, 2 bronce i odlične rezultate u ostalim solo, duo i grupnim koreografijama tako da smo na kraju osvojili ukupno 8. mjesto po broju osvojenih medalja. Istina, vitrina nam je puna pehara i priznanja, ali posebno mjesto mjesto među njima zauzima pehar za Fair play prvenstva. Sa zlatom u dvije grupne kategorije i srebrom u solu s rekvizitima Zale Bedić , pripala nam je  čast biti djelom reprezentacije Hrvatske na  Europskom prvenstvu mažoretkinja u Italiji odakle smo se također vratile sa sjajnim rezultatima. Sa zlatom u grupi jedinstvenih pompona čeka nas i odlazak na svjetsko prvenstvo koje će se oko Uskrsa održavati u Nizozemskoj, rekla je predsjednica Podgorelec. 

Osim natjecanja na državnom prvenstvu Mažoretkinje Murskog Središća ove su godine sudjelovale i na međunarodnom turniru Samoborfest 2019. s kojeg su se vratile sa devet osvojenih medalja, odradile su 20-ak nastupa i gostovanja na revijalnim smotrama, kulturnim, sportskim i drugim događanjima u gradu i širom Međimurja, a posebno će pamtiti zajednički nastup sa Gradskim puhačkim orkestrom u Ohridu.

- Cilj naše udruge je rad s djecom, učenje pripadnosti timu, druženje i uživanje u plesu i tjelesnoj aktivnosti. Veliko hvala ide našim voditeljima Luciji Mutvar Bedić i Patriciji Jambrošić na nesebičnom trudu i radu, a bez naših roditelja, vjernih pratitelja, sponzora i posebno Grada Mursko Središće, Turističke zajednice, institucija i drugih klubova i udruga s kojim surađujemo i koji nas podržavaju i prate sigurno ne bi bile gdje jesmo. S velikim ponosom uvijek i na svim manifestacijama i događajima s najširim osmjehom na licima  predstavljamo i promoviramo svoj rad i svoj najsjeverniji grad iz kojeg dolazimo. Ponosne smo što naša priča traje već toliko godina,  pa s nestrpljenjem i veseljem  očekujemo sve one koje nam slijede, zaključila je Lara Podgorelec.