Život udruga 01.04.2017. 18:57. Zadnja izmjena: 24.04.2017. 09:46.

Vatrogasci

Medvedi i dalje na čelu DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane

Izbornu godišnju skupštinu održalo je i čakovečko Dobrovoljno vatrogasno društvo Pustakovec-Buzovec-Putjane. Kako su odlučili članovi,  i u naredne četiri godine predsjednik će biti Mario Medved (zamjenik Marijan Meved), a zapovjednik Zvonko Knezić (zamjenik Kristijan Đunđek). Društvo broji 119 članova, od kojih je 28 mlađe od 18 godina. Prošle smo godine imali tek jednu tehničku intervenciju, no to ne znači da se malo radilo. Bili smo aktivni u zajednici, osiguravali vuzmenke, odradili niz edukativnih akcija s najmlađima, dijelili preventivne građanima, pregledali hidrantsku mrežu i bunare, kazao je, uz ostalo, izvješćujući o radu u 2016. godini Knezić.

Kad je riječ o natjecanjima, izuzetno uspješna bila je seniorska ženska A ekipa, koja je, uz ostalo, na Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice izborila prvo mjesto. Predsjednik DVD-a te ujedno i Vatrogasne zajednice Međimurske županije i Grada Čakovca, Medved, naglasio je da članovi DVD-a njeguju i razvijaju dugogodišnju tradiciju vatrogastva u tom dijelu grada. Protekla godina bila je uspješna, činjenica da nije bilo požarnih intervencija omogućila je aktivni rad na dugim poljima, prvenstveno na uvježbavanju, edukaciji i radu s mladima, napomenuo je.

PROMOCIJA ČLANOVA

Skupština je bila prilika i da se promoviraju članovi koji su u protekloj godini ostvarili nova vatrogasna zvanja. Luka Toplek promoviran je u vatrogasca prve klase, a Tifani Ban, Mona Juričan i Ivana Mesarić u dočasnice prve klase. Novi vatrogasni časnik je Kristijan Đurek, a časnik prve klase Ivana Pejić. Voditeljica vatrogasne mladeži je Martina Đurek.