Život udruga 15.03.2019. 08:57. Zadnja izmjena: 15.03.2019. 08:57.

Održana skupština

MIHOVLJAN: Vatrogasci spremni za intervencije

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mihovljan, koje od osnutka 1922. godine radi na unapređenju vatrogastva i zaštiti od požara, nedavno je održalo redovnu godišnju skupštinu.

Kako je istaknuto, prioritetna zadaća društva tijekom 2018. godine bila je usmjerena na ispravnost, funkcionalnost i modernizaciju cjelokupne vatrogasne opreme koja se redovito održavala i servisirala. - Društvo danas okuplja 105 članova, od čega 24 djece i mladeži. Protekle godine imali smo ukupno 11 intervencija, sve redom tehničke, požara nije bilo, a na radne akcije utrošili smo 261 sat dobrovoljnog rada, kazao je između ostalog predsjednik društva Josip Jezernik.

U prošloj godini nabavili su rabljeno putničko kombi vozilo koje su prenamijenili u vatrogasno vozilo. Dobili su četiri usisne cijevi, usisnu košaru, dvostrane ključeve, dvije torbice s užadi i prijenosno računalo te opremili dvojicu vatrogasaca novim svečanim uniformama. Njihovi su članovi sudjelovali na različitim natjecanjima i postigli vrlo dobre rezultate, a nisu propustili ni brojne aktivnosti u Mihovljanu i diljem Međimurja. Na skupštini je vodstvo DVD-a najavilo kako će istim intenzitetom djelovati i u 2019. godini. Obilježit će obljetnicu pogibije Željka Murka, učlanjivati nove članove, organizirati redovite vježbe te javnu taktičku-pokaznu vježbu za mještane i brojne druge akcije i druženja.