Život udruga 22.09.2017. 12:34. Zadnja izmjena: 22.09.2017. 12:35.

 Poziv udrugama mladih

Mladi predstavite svoj rad na festivalu "Aktivno sudjelujem" u Čakovcu

Udruga Zora poziva članove i članice udruga/inicijativa mladih i za mlade te savjeta mladih u Međimurskoj županiji na sudjelovanje na Festivalu "Aktivno sudjelujem" u sklopu svog projekta "Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu". Cilj projekta je zadovoljavanje potreba mladih te podizanje kvalitete njihova života, ali i života zajednice kroz aktivizam u lokalnoj zajednici (volonterskih akcija i uključivanja volontera, organiziranja kampanja i akcija, povezivanja i jačanja vidljivosti u lokalnoj zajednici te poticanja uključivanja mladih).

Festival "Aktivno sudjelujem" traje dva dana:

  • 13. rujna (srijeda) u 20 sati u partnerstvu sa Centrom za kulturu Čakovec udruga Zora organizira kino za mlade na otvorenom u prostoru prije ulaza u Stari grad Čakovec, uz spomenik "Oproštaj". Prikazat će se film tursko-francusko-belgijske koprodukcije iz 2015. godine "Kad otvorim oči", nabijen energijom i snagom buntovništva kojim se mladost opire represivnom režimu.
  • 30. RUJNA! -  od 10 do 15 sati na Trgu Republike u Čakovcu pripremaju se razne aktivnosti za mlade, kao i štandovi na kojima će udruge/inicijative mladih i za mlade predstaviti javnosti aktivnosti koje provode. Osim predstavljanja organizacija, provodit će se radionice i zabavne aktivnosti, poput igranja zaboravljenih (gumi-gumi, hoolahoop) i ostalih društvenih igara, sporta (badminton, frizbi) te izrade origami poruka za obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.
  • Evo i programa za 30. rujna:

- 10.00-15.00 sati: predstavljanje udruga i njihovih aktivnosti  (štandovi)

- 10.00-15.00  Igranja zaboravljenih igara našeg djetinjstva (gumi-gumi i hoolahoop), društvene i sportske igre

(badminton, frizbi),  energizeri

- 10.00-12.00 Radionica izrade origami ždralova, simbola nade, udruga Zora (prijave na [email protected])

- 10.30-11.00 Prezentacija tehnika samoobrane udruge "Samoobrana Međimurje"

 - 11.00-12.00 Svirka Udruge za promicanje kulture Baraka – bend "Ethno Garden"

 - 13.00 – 13.30 Prezentacija samoobrane udruge Samoobrane Međimurje

Sudjelovanje u sklopu Festivala je besplatno, a udruga Zora osigurava štand, osvježenje i majicu za volontera/ku udruge, materijale za aktivnost, dva plakata projekta pomoću kojeg udruge mogu sudjelovanje oglasiti i u svom mjestu te promociju prijavljenih organizacija i njihovih aktivnosti. Organizacije će dobiti priliku upoznati se i povezati sa članovima drugih organizacija te steći potencijalne nove suradnike, članove/ice i volontere/ke. Zajedništvo je snaga, priključite se Udruzi Zora u stvaranju bolje zajednice!

Izvor: Kristina Nađ