Život udruga 25.01.2017. 07:30. Zadnja izmjena: 25.01.2017. 08:07.

Udruga Zora

Mladi, uključite se u program "Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu"

Udruga Zora započela je s novim projektom "Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu" u trajanju od 1.11.2016. do 31.10.2017.

Cilj projekta je zadovoljavanje potreba mladih te podizanje kvalitete njihova života ali i života zajednice kroz aktivizam u lokalnoj zajednici, volonterskih akcija i uključivanja volontera, organiziranja kampanja i akcija, povezivanja i jačanja vidljivosti u lokalnoj zajednici te poticanja uključivanja mladih.

Pozivamo sve udruge mladih i za mlade, članove i volontere udruga i inicijativa koje su već aktivne, ili pak one koji nisu a htjeli bi biti aktivni da se prijave na edukacijsko mentorski program "Od ideje do akcije". Sudionici će na interaktivan način učiti o aktivnom sudjelovanju, organiziranju kampanja i akcija, suradnji u lokalnoj zajednici, poticanju rada članstva i volontera, pokretanju inicijativa, a zatim kroz praktičan rad uz podršku naučeno prenijeti u praksu. Prijave se primaju do 12.2.2017. putem ove prijavnice, a sve detalje poziva možete pročitati ovdje.

U sklopu edukacijsko mentorskog programa za prijavljene mlade organizirati ćemo i studijski posjet Udruzi mladih «Mladi u Europskoj uniji» u Šibenik, radijske grupe i edukaciju izrade radio emisija, Kino na otvorenom, javne i volonterske akcije te Festival "Aktivno sudjelujem" koji će podići razinu informiranosti mladih o njihovim pravima i mogućnostima te o programima i uslugama koje im se nude u lokalnoj zajednici.

Priključite nam se u stvaranju bolje zajednice! Neka se glas mladih čuje!

Projekt provodi Udruga Zora kao nositeljica sa partnerima udrugom mladih “Mladi u EU” iz Šibenika, Centrom za kulturu Čakovec i njihovim programom Kino za mlade, te suradnicima svih srednjih škola iz Međimurske županije: Graditeljskom školom Čakovec, Ekonomskom i trgovačkom školom Čakovec, Tehničkom školom Čakovec, Srednjom školom Čakovec, Gospodarskom školom Čakovec, Srednjom školom Prelog te Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec. Projekt je financijski podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.