Život udruga 05.12.2016. 10:42.

Čakovec

Monografija Udruge Zlatne ruke: ukoričeno deset godina djelovanja

Deset godina svog djelovanja, u kojem je gotovo nemoguće nabrojati sve aktivnosti koje su provodile članice Udruge za očuvanje tradicije i kulturne baštine Zlatne ruke Čakovec, unutar stranica monografije autorice Ane Vrbanec, ujedno i predsjednice Udruge, ostat će trajni zapis jednog desetljeća.

Jubilej je, u prepunoj dvorani Scheierove zgrade, proslavljen predstavljanjem knjige u čijem su stvaranju sudjelovale same članice Udruge, a nakladnik je čakovečki Ogranak Matice hrvatske.

Knjiga je namijenjena prvenstveno našim osnovnim i srednjim školama te vrtićima jer je glavni cilj našeg djelovanja prenošenje tradicije i baštine, koju smo naslijedile od naših majki, na mlađe generacije, istaknula je predsjednica Vrbanec.

Priznanje za deset godina aktivnosti uručeno je Zdenki Balent, Ljubici Bubek, Zdenki Buvač, Mariji Crnčec, Bernardi Čavlek, Đurđi Horvat, Jelici Hranilović, Ani Kolarić, Josipi Končec, Ivanki Schranz, Nadi Veseli, Mariji Žišković i predsjednici Ani Vrbanec, a za pet godina nagrađene su Jadranka Almasi, Ana Drvenkar Brezničar, Terezija Halonja i Ana Šafarić.