Život udruga 10.09.2016. 09:00. Zadnja izmjena: 10.09.2016. 09:01.

Sklopljen Ugovor

MURID dobiva pomoć resornog ministarstva

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) već punih 5 godina djeluje na području Međimurja te pomaže djeci s teškoćama u razvoju. Njihov rad prepoznala je i lokalna zajednica koja im pomaže u razvoju, no nedavno je isto učinilo i Ministarstvo socijalne politike i mladih s kojim je sklopljen Ugovor o pružanju socijalnih usluga rane intervencije za 29 djece s područja Međimurske županije. Potpisivanje ovog ugovora rezultat je dugotrajnih nastojanja udruge da apelira na ministarstvo koje je, nakon detaljnog preglede organizacije rada od strane stručne komisije u lipnje, izdalo Rješenje o ispunjavanju minimalnih uvjeta za pružanje usluga rane intervencije i usluga pomoći pri uključivanju u programe odgoja i obrazovanja za djecu s teškoćama u razvoju.

Posebno sretna i ponosna ovim uspjehom je izvršna voditeljica i mentorica u MURID-u Silvija Pucko, koja je naglasila kako je ovo velika čast obzirom da je ovim potpisivanjem udruga postala prva takva u Hrvatskoj koja je uspjela ishoditi ovakav ugovor. „Sva djeca, a pogotovo ona s poteškoćama u razvoju, moraju imati jednaku šansu i jednake uvjete za život i školovanje. To im na ovaj način omogućujemo, u čemu MURID dokazuje svoju važnost i potrebu u cijeloj županiji“, rekao je župan Posavec te napomenuo kako će sada lokalni proračuni, koji su do sad sufinancirali aktivnosti udruge, moći svoja sredstva usmjeriti na druge projekte kako bi još dodatno pojačali standard ovoj djeci.

Aktivnosti udruge prati i Grad Čakovec kao grad prijatelj djece, te je gradonačelnik Stjepan Kovač iskoristio priliku pohvaliti rad svih djelatnika, te istaknuo da će se i dalje zalagati da uvjeti budu što kvalitetniji i bolji. O važnosti MURID-a govorila je i predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije Marija Ciglar, koju također vesele inicijative udruge, obzirom da ih zajedno veže uspješna suradnja na europskim projektima.