Život udruga 13.05.2016. 10:16. Zadnja izmjena: 13.05.2016. 11:37.

Trg Republike, Čakovec

MURID i Udruga udomitelja djece Međimurja u subotu, 21. svibnja obilježavaju Dan obitelji

Pismo pristiglo iz MURIDA donosimo u potpunosti u nastavku:

Draga djeco i roditelji, svi prijatelji i podržavatelji MURIDa, u subotu, 14. svibnja obilježavamo DAN OBITELJI s Udrugom udomitelja djece Međimurja! Na Trgu Republike u Čakovcu ispred Doma sindikata od 9 do 12 sati, imat ćemo štand s promo letcima i poučnim materijalima za roditelje, te igraonice/crtaonice za djecu. Suvremeni ritam života uvelike opterećuje obitelj, a obitelj je u MURIDu vrijednosti koju cijenimo i težimo da joj kroz oblike rane intervencije pružimo podršku.

Čovjek u obitelji uči svoje prve riječi, uči voljeti, uči boriti se i pomagati, usvaja vrijednosti koje će u njemu ostati do kraja života. Svoje ponašanje, način ophođenja i komuniciranja s drugima, poštivanje ili nepoštivanje drugih ljudi, prihvaćanje njihovih vrijednosti; svoje prve i najvažnije korijene, čovjek usvaja u obitelji. Kada razvoj djeteta ne ide urednim tijekom zabrinuti roditelji i šira obitelj trebaju podršku i pomoć i u tom trenutku MURID prepoznaje svoju misiju.

Ponekad zbog siromaštva, bolesti ili gubitka roditelja zbog nesreće ili napuštanja neka djeca nemaju svoje obitelji i tada udomiteljstvo bude jedan od brzih i podržavajućih načina stvaranju obiteljske okoline, a Udruga udomitelja djece Međimurja je u tome vrlo aktivna i učinkovita.

Stoga Vas pozivamo da posjetite prostore Udruge udomitelja djece Međimurja (stari pasaž, 1. kat), koja će ovim povodom otvoriti svoja vrata svim zainteresiranim građanima a u slučaju lošeg vremena i MURIDove igraonice za djecu preselit ćemo na tu lokaciju!

Veselimo se Vašem dolasku!


MURID i Udruga udomitelja djece Međimurja

ISPRAVAK: Iako iz MURID-a navode da će se obilježavanje Dana obitelji događati sutra, 14. svibnja ono je zbog vremena odgođeno na iduću subotu, 21. svibnja. Program ostaje isti

Izvor: Silvija Pucko