Život udruga 01.08.2019. 08:17. Zadnja izmjena: 01.08.2019. 08:19.

Porcijunkulovo

MURID: Medvjedići traže svoj dom

Proteklih godinu dana djeca iz predškolskih ustanova diljem Međimurja i Hrvatske skupljala su svoje igračke i plišance te su ih darovala MURID-u, međimurskom Centru za ranu intervenciju. Više od stotinjak medvjedića tako je našlo svoje mjesto u šatoru u Perivoju Zrinskih gdje se tijekom manifestacije Porcijunkulovo mogu zamijeniti za simboličnu donaciju.

„Festival medvjedića priča je koju smo započeli tijekom prošlog Porcijunkulova, a ove godine smo ju nastavili i proširili. Osim što skupljamo financijska sredstva za rad naše udruge, medvjedići za djecu imaju odgojnu vrijednost jer darivanjem drugih pomažemo i sebi.“, istaknula je izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko. Uz to, priča o medvjedićima ima i reciklažnu priču jer zaboravljene igračke mogu nekome drugome izmamiti osmijeh i postati dio nove sretne priče.

Ovogodišnji festival „Budi sretna priča jednog medvjedića“ otvorio je čakovečki glumac Igor Baksa u društvu Muridove maskote – Meda Ranka.

„Humanost i solidarnost u Međimurju nema premca, stoga ne čudi ova originalna akcija MURID-a koji je već do sada realizirao mnoge odlične ideje i čiji je rad primjer svima nama.“, poručio je župan Posavec. Festival medvjedića bit će otvoren cijelo vrijeme Porcijunkulova, a svaki dan određen je nekom temom medvjedića.