Život udruga 10.10.2019. 08:48. Zadnja izmjena: 10.10.2019. 08:49.

Čakovec

MURID: O medvjediću i njegovom drugom životu

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID nedavno je predstavila slikovnicu Sretna priča jednog medvjedića. O ideji i nastanku slikovnice za koju je tekst napisao Igor Baksa, a ilustracije izradila Ivana Geček, govorila je Silvija Pucko, predsjednica Udruge.

- MURID je prošle godine započeo akciju prikupljanja plišanih medvjedića, s ciljem da se djecu navede da odvoje nešto svoje kao donaciju drugome koji će medvjedića prigrliti kao svog ljubimca. Akcijom su obuhvaćene sve predškolske ustanove u Međimurju i polučila odličan uspjeh. Na Porcijunkulovom smo imali i svoj 'medvjeđi brlog', šator u kojem su djeca za simbolični iznos donacije od 10 kuna mogla dobiti medvjedića kojeg je za akciju dao neki nešto stariji prijatelj. Najdugovječnijeg našeg volontera Igora zamolili smo da nam pomogne u smišljanju priče uz otvorenje šatora, tako je prvo nastala pjesma, a onda se rodila zamisao da ona preraste u slikovnicu. Slikovnica će biti distribuirana po dječjim vrtićima, kao nagrada onima koji su podržali akciju, djeci koji su dala svoje medvjediće, a i njihovim odgajateljima i roditeljima koji su ih morali navesti da drugom daju ono za što su emotivno vezana, rekla je Silvija Pucko.

O publikaciji je govorio i autor Igor Baksa, a djeci iz čakovečkog Dječjeg vrtića Cipelica pročitao je i kraći odlomak iz priče o medvjediću koji je dobio drugi život.