Život udruga 17.09.2016. 10:41.

Socijalne usluge

MURID postao prvi dijagnostički i pravni centar rane intervencije u Hrvatskoj

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu - MURID - početkom rujna s nadležnim je Ministarstvom potpisala ugovor o pružanju socijalnih usluga rane intervencije, što udrugu čini jedinom u Hrvatskoj koja je za ovaj tip usluga dobila potporu resornog Ministarstva.

Nije bilo lako, prošli smo inspekcije koje su utvrđivale standarde po kojima radimo, provjerile uvjete rada, financije, licence i diplome djelatnika kako bi se uvjerili da možemo ući u sustav i upisati se u registar pružatelja usluga, rekla je izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko.

Dodala je kako su postignutim izrazito zadovoljni jer su u proces krenuli s ciljem da uđu u sustav sa barem petero, šestero korisnika, a potpisom ugovora osigurali su pružanje usluga za 29-ero djece. Iako su ovime postali prvi dijagnostički i pravni centar čija su preporuka i mišljenje mjerodavni dokumenti na temelju kojih centri za socijalnu skrb izdaju rješenja o dobivanju potrebne usluge, zasad će biti usmjereni prvenstveno na rad s obiteljima sjeverozapadnog dijela Hrvatske.

Potrebe za plaćenim uslugama rane intervencije su velike - tjedno u tretmanima sudjeluje 60 djece, a 150 mališana nekoliko puta godišnje dolazi na savjetovanje. Stoga će MURID za sufinanciranje i dalje ovisiti o lokalnoj zajednici.