Život udruga 21.01.2017. 08:10.

Vatrogasna mladež

Na izvještajnoj sjednici istaknuti najuspješniji pojedinci DVD - a Sveta Marija

U petak, 6. siječnja su članovi Vatrogasne mladeži i pomlatka DVD-a Sveta Marija održali godišnju izvještajnu sjednicu Skupštine na kojoj su sumirali svoj rad u protekloj godini.
U ime voditeljice mladih vatrogasaca Gabrijele Jakupek, izvješće o minulom radu podnijela je Patricia Pavlic. Rekla je kako je vatrogasnu mladež i pomladak činilo 70 - ak mladih vatrogasaca spremnih za sve izazove, da su bili uključeni u natjecateljska odjeljenja različitih starosnih dobi.

Bila je to godina puna uspona, ali i poneki pad koji se događa onima koji rade, zaključila je Patricia Pavlic. Osim što su gotovo cijele godine vježbali i učili vatrogasne vještine, bili su ravnopravni s odraslim članovima u nizu radnih akcija. O planu rada za naredno razdoblje govori su Manuela Komorski i Alan Čanadi.

Radno predsjedništvo

Sjednica je iskorištena kako bi se nagradili najuzorniji članovi, ali i ukupni pobjednici. Nagrađeni su: Izidor Vinković, Iva Hunjadi, Marko Pongrac, Mišel Barić, Patricia Pavlic, Ana - Marija Gašparić i Rafael Barić.
Svim nagrađenima uručene su diplome i medalje, a ukupnim pobjednicima statue vatrogasca, što je učinio Hrvoje Novaković, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Međimurske županije.

Uz njega skupu su prisustvovali i Đurđica Slamek, načelnica Općine Sveta Marija, Andreas Lisjak, dopredsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, te predstavnici mladih iz DVD-a Donji Mihaljevec, Šandorovec, Žiškovec, Gardinovec i Varaždinske Toplice.