Život udruga 05.05.2016. 08:31. Zadnja izmjena: 05.05.2016. 09:59.

Predstavljeno 10 škola

Na Županijskoj smotri učeničkih zadruga prvo mjesto osigurali zadrugari "Jabuke"

Na ovogodišnjoj Županijskoj smotri učeničkih zadruga svojim se radovima predstavilo deset škola. Raznoliku paletu ručnih radova i proizvoda ponosno su u centru Čakovca prikazali i osnovnoškolci i srednjoškolci. Svi oni svojim aktivnostima žele pokazati da je manualni rad još uvijek vrijedan i neophodan, a velik dio njih na taj način od zaborava čuva dio tradicije.

Najboljom je proglašena Učenička zadruga Jabuka koja pod vodstvom Jadranke Prošev djeluje u Gospodarskoj školi Čakovec. Žiri su osvojili dekoracijama za stol od prirodnih i recikliranih materijala. Drugo mjesto pripalo je izuzetno spretnim i umjetnički nadarenim zadrugarima Fijolice iz čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanje čije proizvode od keramike ne treba posebno predstavljati, dok su treće mjesto osvojili zadrugari Tinček Osnovne škole Sveti Martin na Muri koje su u radu usmjeravale predsjednica Valentina Bogdan i učiteljica Ksenija Perčić. Oni su se predstavili domaćim sokovima, čajevima te proizvodnjom sapuna i svijeća.

Vrijedne ruke ovih zadrugara ovime su osigurale sudjelovanje na Državnoj smotri. Domaćin županijske smotre bio je COO Čakovec, a pokrovitelji Grad Čakovec i njegova Turistička zajednica.

Učenička zadruga "Ftičeki" iz Osnovne škole Belica