Život udruga 11.12.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Nagrada za životno djelo pripala Josipu Vargi iz Čakovca

U petak, 11. prosinca održana je svečanost obilježavanja Dana Obrtničke komore međimurske županije, kojom obrtnička asocijacija čuva spomen na dan osnutka, 9. prosinca 1994. godine. Uz dan OKM-a po tradiciji su dodijeljena priznanja dugogodišnjim i zaslužnim obrtnicima Međimurja


Nagradu za životno djelo, statuu “Obrtnik Međimurja” ove je godine dobio Josip Varga, elektromehaničar iz Čakovca, Plakete Majstor godine dodijeljene su Josipu Murkoviću, bravaru iz Peklenice, Stjepanu Novaku, strojobravaru iz Nedelišća i Nikoli Zvonareku, stolaru iz Preloga. Diplome za izniman doprinos u promidžbi, poticanju i unapređenju obrtništva i obrtničkog komorskog sustava dobili su Udruga obrtnika i poduzetnika Donja Dubrava, Božena Taradiugostiteljica iz Belice i Sandra Novak, ugostiteljica iz Čakovca.

 

 

Plakete HOK za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija dobili su Josip Varga, elektromehaničar iz Čakovca i Ivan Meznarić, autoprijevoznik iz Čakovca (posthumno), a još 44 obrtnika dobilo je priznanja za dugogodišnji marljiv i ustrajan rad u obrtu i razvoj obrtništva. Radi se o obrtnicima koji su svoje obrte otvorili prije 20 godina.

Izvor: 3163