Život udruga 24.11.2020. 21:59. Zadnja izmjena: 24.11.2020. 22:01.

Općina Nedelišće

[Nedelišćanski branitelji] Više ne mislimo biti zadnji u boćanju

Iza bivšeg NM-a u Nedelišću niče novo boćalište. U radnoj akciji u petak, 13. studenog zatekli smo vrijednu ekipu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Nedelišće.

- Dosta nam je bilo, stalno smo zadnji u boćanju na sportskim igrama branitelja u Međimurju. Sad kad si uredimo boćalište moći ćemo lijepo vježbati – kazali su nam dobro raspoloženi članovi nedelišćanskog UDVDR-a. Nakon iskopa trase boćališta navezli su šljunak. Potom su postavili rubnike i opločnike uz teren te na koncu navezli tucanik i pijesak.

- Uz boćalište namjeravamo napraviti i viseću kuglanu, a dobro bi nam došlo i skladište pored svega. Naše članstvo je već u nekim ozbiljnijim godinama, ali nismo za otpis. Na sportskim igrama natječemo se u nogometu, stolnom tenisu, povlačenju užeta, šahu i streljaštvu. I boćamo, naravno, a nadamo se da ćemo uskoro biti uspješniji i u toj disciplini – kažu predsjednik ogranka Damir Tomšić i tajnik Mirko Košir.

U neposrednoj blizini, u prostorijama bivše uprave NM-a, imaju svoj „kutak“ za rad i druženja, a posebno prijateljstvo gaje s DVD-om Nedelišće.

Akciju uređenja boćališta obišao je i načelnik Darko Dania. Od njega smo doznali da je Općina Nedelišće ustupila zemljište za boćalište i nabavila potreban materijal.

- Naši branitelji daju ruke. I to nije jedino, ponudili su se gdje god treba uskočiti, primjerice s farbanjem u vrtiću i slično. Uvijek možemo računati na njih – kaže načelnik Dania.