Život udruga 07.11.2017. 12:06. Zadnja izmjena: 07.11.2017. 12:13.

Volontirajte sa svojom obitelji

Nove volonterske prilike Volonterskog ured Međimurja

Uključite se u nove volonterske prilike koje organizira Volonterski ured Međimurja: obiteljsko volontiranje namijenjeno je roditeljima s djecom mlađom od 15 godina.

"Mi jesmo ono što dajemo drugima" pisalo je u Izvješću Gospodarskog i socijalnog vijeća UN-a, a volontiranje je najočitiji oblik pomaganja drugome ili ulaganje u dobrobit zajednice, bez da se od toga ima financijske ili materijalne koristi. No, bez obzira na to što volonteri za svoj rad nisu plaćeni i oni od volontiranja imaju koristi: dobar osjećaj kada nekome pomognu, širenje kruga poznanstava i prijatelj, povećanje šansi na tržištu rada, nova znanja i vještine, zabavu, besplatna putovanja...

Kako, po Zakonu o volonterstvu, volonteri tek s navršenih 15 godina mogu slobodno birati gdje žele volontirati, Volonterski ured Međimurja otvorio je mogućnost da volontiraju i oni mlađi od 15 godina i to zajedno sa svojim roditeljima. Vrijednost obiteljskog volontiranja je u odgoju budućih naraštaja volontera koji su aktivni, humani i voljni pomoći drugome u nevolji, ali omogućuje i kvalitetno druženje članova obitelji. Obiteljsko volontiranje roditelji mogu iskoristiti da se povežu sa svojom djecom kroz pomaganje drugome, da svojoj djeci budu dobar primjer i da se druže s drugim roditeljima i djecom tijekom volontiranja.

Zainteresirani za obiteljsko volontiranje mogu se javiti Volonterskom uredu Međimurja na e-mail [email protected] ili na broj mobitel 095/806-9876, radnim danom od 8 do 16 sati, najkasnije do 21. studenoga. Nakon što se oforme grupe, krenut će se s prvim akcijama koje će biti prilagođene dobnim skupinama djece.

Zanimaju li vas i drugi oblici volontiranja, na web stranici Volonterskog ureda Međimurja, volonterski-um.eu, možete pogledati što se nudi u Međimurskoj županiji i okolici.

Izvor: Margareta Mihalic, voditeljica Volonterskog ureda Međimurja