Život udruga 07.04.2017. 21:17. Zadnja izmjena: 07.04.2017. 21:24.

Vatrogasci

Novi predsjednik DVD-a Vularija Kristijan Železnjak

U Vulariji je održana 94. redovna i izborna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vularija, koje je po svom sastavu nakon skoro stoljeća rada jače nego ikad ranije. U DVD-u danas je 14 operativnih članova, 33 izvršna člana, 36 pričuvnih članova, 11 članova vatrogasne mladeži te čak 22 člana vatrogasnog podmlatka, a od tih više od stotinu članova 54 su ispitani vatrogasci, 15 je vatrogasaca I. klase, tri su dočasnika, jedan dočasnik I. klase, pet vatrogasnih časnika, tri vatrogasna časnika I. klase i dva viša vatrogasna časnika. Društvo je dobro opremljeno i pod vlastititm krovom, a od subote rukovođenje je preuzela mlada ekipa vatrogasnih časnika stasalih u matičnom DVD Vularija.

Dužnost predsjednika povjerena je Kristijanu Železnjaku, njegovi su zamjenici Ivan Krčmar i Goran Orsag, tajnički su poslovi povjereni (i blagajna) Svenu Pintariću, a dužnost zapovjednika obnašat će Tomislav Čurila, zamjenik mu je Marinko Orsag. Prosječna dob članova nove rukovodne ekipe je svega 30 godina, a redom su svi visokoosposobljeni vatrogasci. U nadzorni su odbor izabrani veterani društva Zlatko Orsag, Antun Horvat i Dragutin Goričanec. Na skupštini su u DVD Vularija primljena i dva nova, počasna člana: mr. Teodor Fricki i dr. Franjo Gregurić, nekadašnji predsjednici Hrvatske vatrogasne zajednice.

U prigodnom obraćanju vatrogascima Vularije, načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal posebnu je zahvalu uputio dugogodišnjem predsjedniku DVD-a Vularija Zlatku Orsagu, a mladoj ekipi koja je preuzela rukovođenje društvom obećao je ne samo uobičajenu podršku općine, već i da će (u njihovom mandatu) općina opremiti društvo i s novim vozilom.