Život udruga 01.03.2017. 07:12. Zadnja izmjena: 01.03.2017. 07:21.

Početna konferencija

Novi prostori Udruge za autizam Pogled i početak novog projekta

„Ovim trogodišnjim projektom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske financirati će se aktivnosti radne i neurofeedback terapije, senzomotorički i socijalizacijski programi, edukacija  volontera i zaposlenika, terapijsko jahanje i listening program. Korisnici će biti članovi Udruge, djeca s poremećajima iz autističnog spektra, njih više od 110“, istaknuo je predsjednik Izvršnog odbora Udruge za autizam „Pogled“ Dalibor Kuhta, na predstavljanju projekta „Autizam - rana intervencija“.

Naime u novim i adaptiranim prostorijama udruge u Nedelišću održana je početna konferencija, kojoj su se odazvali i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, pročelnik UO za društvene djelatnosti Međimurske županije Branko Sušec, voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Sonja Tošić Grlač te brojni dobročinitelji i donatori ove Udruge koja svojim radom pokriva četiri susjedne županije i članstvom je najbrojnija u zemlji. „Imamo 140 djece, a više od 110 aktivni su korisnici naših programa. Pružamo socijalne usluge, trenutno njih sedam i potrebno je naglasiti da je svaka od njih besplatna. Partneri su nam Međimurska županija, Grad Čakovec i Općina Nedelišće, uz izdvajanja resornog ministarstva na ime projekta za svaku godinu“, dodao je Kuhta.

Upriličena svečanost bila je prilika da se svima onima koji su nesebično pomagali i bili potpora te pomoć u opremanju i adaptaciji novih prostora, zahvali zahvalnicama i počasnim članstvom u Udruzi.