Život udruga 31.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:30.

Novoosnovana pčelarska udruga

Početkom godine, na prvoj skupštini okupili su se pčelari iz novoosnovane udruge Nektar iz Preloga te usvojili plan rada za naredno razdoblje. Uz suradnju s pčelarima iz srodnih asocijacija te Hrvatskim pčelarskim savezom, posjetama pčelarskim sajmovima, članovi Nektara uredit će i opremiti prostorije u Glavnoj 51 koje su im iz Grada Preloga dane na korištenje. Među ostalim aktivnostima, namjeravaju nabaviti i pčelarsku opremu koja će korisiti svim članovima te, u suradnji s Turističkom zajednicom Preloga, organizirati manifestaciju Dani meda. Uz dan sv. Ambrozija (7. prosinca), okupit će pčelare na prigodnom druženju.
Novu pčelarsku udrugu osnovalo je 14 ljudi, a danas Nektar okuplja 23 člana. Dugoročan cilj je unapređenje pčelarstva na preloškom području i u cijeloj Županiji te razvijanje oblika stručnog obrazovanja članova.
Predsjednikom Udruge pčelara Nektar Prelog imenovan je Ivica Balent, tajnik je Nenad Režek, a uz njih će asocijaciju zastupati i član Upravnog odbora Vladimir Sabolić.
U sastavu UO-a su I. Balent, N. Režek, Ivan Mihoci, V. Sabolić, Dragutin Grabant, Zlatko Varga i Pavao Horvat, a u Nadzornom odboru Stjepan Madić (predsjednik), Željko Mihocek i Stjepan Varga. (d)
Snimio Stjepan Naranđa

Izvor: 3066