Život udruga 08.12.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 14:24.

Obiljem inicijativa udruge obilježile svoj rad i naglasile potrebe

U povodu Međunarodnog  dana osoba s invaliditetom predstavnici i članovi udruga osoba s invaliditetom sudjelovali su u brojnim aktivnostima. Tako je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač održao prijem sa svojim suradnicima nastojeći se podrobnije upoznati s aktualnostima vezanim uz život i potrebe osoba s invaliditetom. Isto je učinila i zamjenica župana Sandra Herman, a najitenzivniji dan bio je dan održavanja Okruglog stola u organizaciji Saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije s temom: „Financiranje udruga; lokalno financiranje i sufinanciranje europskih projekata“.

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici Udruga članica Saveza, predstavnici  gradova s područja Međimurske županije, Međimurske županije, Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Ureda državne uprave, predstavnici Redee, predstavnici Čakre i mediji. Prezentaciju je održao Igor Roginek, izvršni direktor Autonomnog centra – ACT. Pridružio se i župan  Matija Posavec, koji se u kratkom izlaganju osvrnuo na potrebe financiranja udruga osoba s invaliditetom i udruga koje rade u korist osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju te dao pozitivan impuls za financiranje u 2016. godini.

Na kolegiju načelnika i gradonačelnika pak je jedna od točaka dnevnog reda bila upravo financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na kojem su sudjelovali predstavnici Udruga članica Saveza, u čemu mnogi vide priliku da zaštite svoje interese i zadovolje dio potreba u radu. 

Također, članstvo udruga iz Saveza posjetilo je Dom za psihički bolesne osobe u Orehovici i Dječji dom Caritas, dok je u čakovečkoj Crkvi sv. Nikole biskupa služena sveta misa i sakrament bolesničkog pomazanja.

Izvor: 3163