Život udruga 29.04.2017. 11:53. Zadnja izmjena: 29.04.2017. 11:53.

ACT Grupa

Obilježavanje Europskog tjedna mladih 2017.: Zamisli, kreni, djeluj!

Osmo izdanje Europskog tjedna mladih održat će se diljem Europe od 1. do 7. svibnja. Naglasak Tjedna mladih bit će na solidarnosti i na društvenom angažmanu mladih u Europi, pružit će informacije o programu Erasmus+ i slaviti ga te dati priliku mladima da iznesu svoje ideje o tome kako oblikovati budućnost politika EU-a za mlade. Sloganom „Zamisli, kreni, djeluj” Europski tjedan mladih poticat će mlade da zamisle svoju budućnost sudjelujući u raspravama o budućnosti politike EU-a za mlade, da krenu u inozemstvo i iskuse program mobilnosti Erasmus+ te da sudjeluju u nedavno pokrenutoj inicijativi Europske snage solidarnosti koja pruža priliku mladima da izraze svoju solidarnost prema onima kojima je potrebna.

Kako bi registrirali svoj događaj ili se uključili u druge regionalne ili nacionalne događaje, posjetite web-mjesto koje pruža pregled aktivnosti koje se organiziraju diljem Europe. U Čakovcu će u srijedu, 3. svibnja povodom Europskog tjedna mladih ACT Grupa u suradnji s Crvenim križom Čakovec organizirati radionicu na temu solidarnosti za međimurske srednjoškolce. Nakon radionice, mladi će sudjelovati na volonterskoj akciji prikupljanja humanitarne pomoći za korisnike Socijalnog dućana Crvenog križa i tako izraziti solidarnost s osobama pogođenima siromaštvom.

ACT Grupa kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima.

Izvor: Margareta Mihalic