Život udruga 27.05.2016. 12:08. Zadnja izmjena: 27.05.2016. 12:16.

Adaptacija

Obnavlja se Dom kulture „Zalan“ u Donjoj Dubravi koji koristi 400-tinjak članova udruga i klubova

Kulturno umjetničko društvo „Seljačka sloga“, Udruga umirovljenika, Udruga obrtnika, Udruga žena, Puhački orkestar općine Donja Dubrava, ZEUS – Zaštitarsko ekološka udruga Senjar, Udruga branitelja, Udruga navijača, članovi Košarkaškog kluba Donja Dubrava i mnogi drugi, kojih je više od 400-tinjak, uskoro će svoje aktivnosti provoditi u za to adekvatnim prostorima. Mnogima to ne predstavlja neki luksuz, no mještanima Donje Dubrave itekako da, kako je već godinama mjesto glavnih zbivanja tamošnji Dom kulture „Zalan“ koji je u lošem stanju. Nakon što je obišao dom, inače nepokretno kulturno dobro upisano u Registru kulturnih dobara Republike Hrvatske, župan Međimurske županije Matija Posavec donio je odluku kako će se krenuti u unutrašnju obnovu te za to u Proračunu osigurao nešto više od 96 tisuća kuna.

Temeljem toga, u prostorima Doma, potpisan je Sporazum o zajedničkom financiranju unutrašnje obnove Doma kulture „Zalan“, a uz potpisnike župana i načelnika Općine Donja Dubrava, Dražena Misera, istom su prisustvovali i Drago Mikulan, zamjenik načelnika, pročelnik Ivan Štefić te Matea Vadla, viši stručni suradnik. Kako je naglasio načelnik, posljednje ulaganje u objekt bilo je prije deset godina kada je restauriran vanjski dio same zgrade, pa je ova obnova itekako potrebna.

„Kad pogledate onaj ljudski aspekt, ovo je ulaganje minimalno za ono što će značiti svakom mještaninu. I svjestan sam da to ne znači samo 400-tinjak članova udruga i klubova, već će ovom obnovom Dom kulture okupljati svaki dan sve više mještana, ali i susjeda koji će koristiti ovo srce općine za rad i aktivnosti te druženja“, rekao je međimurski župan te istaknuo posebno veselje što je svoj posjet Međimurju i Donjoj Dubravi najavila nasljednica obitelji Zalan koja će pritom donirati tri slike ove plemićke obitelji. Završetak adaptacije planiran je do Dana Općine, 13. srpnja, no ukoliko se radovi oduže, svakako do najveće manifestacije u tom kraju, „Dana dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje“ krajem kolovoza. 

Izvor: Mateja Gošćiej