Život udruga 09.02.2020. 09:50. Zadnja izmjena: 09.02.2020. 09:50.

Goričan

Održana godišnja skupština Cehovskog društva Sv. Leonarda

U Goričanu je nedavno održana 185. skupština Cehovskog društva sv. Leonarda iz Goričana koju je vodio predsjednik društva Josip Vargec. Nakon što je pozdravio sve prisutne članove i goste podnio je izvješće o radu društva te govorio o planovima za 2020. godinu.

Svečana proslava obilježavanja rada društva održat će se 6. studenog na dan sv. Leonarda, nabavit će se novi svijećnjaci, a Društvo ima želju da prisustvuje i na svetoj misi u zagrebačkoj katedrali povodom Međimurskog prošćenja u Zagrebu. U Ceško društvo primljen je veći broj novih članova te će se prosjek starosti članova malo smanjiti.

Blagajnički izvještaj iznio je Ivan Bašnec, a izvješće nadzornog odbora Josip Kvakan koji je istaknuo da nema nepravilnosti u radu blagajnika. Na skupštini je donijeta i odluka kojom se u pravilniku o cijeni ukopa pokojnika, cijena s 500 kuna povećava na 600 kuna.

Prisutnima se obratila zamjenica načelnika općine Goričan Ines Bašnec. Pohvalila je rad društva te istaknula da je društvo aktivno u svim aktivnostima koja organizira općina Goričan dok je župnik Josip Drvoderić zahvalio svim članovima Cehovskog društva na pomoći i aktivnostima u radu župe Sv. Leonarda.

Izvor: Tomislav Gudlin