Život udruga 26.01.2017. 07:51. Zadnja izmjena: 26.01.2017. 08:01.

Budimo bolji roditelji

Održana radionica „Stilovi odgoja djece s teškoćama u razvoju i njihove psihološke potrebe“

U utorak, 24 siječnja, u sklopu projekta „Budimo bolji roditelji“ kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, a financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održana je druga od šest predviđenih radionica na temu „Stilovi odgoja djece s teškoćama u razvoju i njihove psihološke potrebe“. Radionicu je u prostorijama Društva vodila socijalna radnica Lea Kovačić.

Cilj radionice bio je jačanje roditeljskih kompetencija za uspješno prevladavanje prepreka u odgoju djece s teškoćama u razvoju. Voditeljica radionice je napomenula da odgoj svakog djeteta treba biti prilagođen njegovoj razvojnoj fazi i individualnosti, a da pri tome treba prepoznati i razumjeti njegove potrebe, ponašanje i moguće reakcije.

Na kraju interaktivne radionice, voditeljica radionice je naglasila da je potrebno stvoriti emocionalno toplo obiteljsko okružje i dijete prihvatiti takvim kakvo jest. Emocionalna toplina, ljubav i prihvaćanje imaju vrlo važan utjecaj na razvoj djeteta i na njegove doživljaje u odnosima među ljudima.