Život udruga 14.02.2020. 08:36. Zadnja izmjena: 14.02.2020. 08:50.

MIS

Održana skupština udruge Mladi informatičari Strahoninca

Dana 8. veljače 2020. godine održana je Izborna skupština udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje s početkom u 19 sati. Usvajanjem dnevnog reda te nakon utvrđivanja kvoruma, predsjednik udruge osvrnuo se na rad udruge tijekom 2019. godine. Godina je to, kako je istaknuo, u kojoj je bilo pregršt aktivnosti, ali i vrhunskih rezultata. Krunska suradnja s Međimurskim informatičkim klubom Čakovec, suradnjom s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurja (TICM) i iznimnom potporom Međimurske županije, udrugu je ostvarila preduvjete da kod značajnog broja djece razvije informatičke i robotičke vještine.

Svakako je Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije najznačajniji i najvažniji projekt udruge. Pokroviteljstvo i partnerstvo Međimurske županije, prostorni kapaciteti Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje i visoko stručan kadar udruga MIS i MIK, omogućio je da brojna djeca razvijaju izvrsnost, a da sve to za polaznike bude sasvim besplatno. Ovakvo ulaganje u djecu i mlade, a za što se zahvaljujemo osobito županu Matiji Posavcu, dalo je svoje rezultate. Udruga je diljem Lijepe Naše poznata po vrhunskim rezultatima, ali i jednima od najboljih predavača i mentora. Nakon izglasavanja izvješća, raspušteno je staro vodstvo te je slijedila procedura izbora vodstva za naredne 4 godine. Glasovanjem članova s pravom glasa izabrano je jendnoglasano je slijedeće vodstvo: Upravni odbor predsjednik - Dejan Drabić, dopredsjednik - Matija Novak, tajnica - Mirjana Mikolaj

Na kraju, vrijedilo je nagraditi učenike za njihov doprinos tijekom prošle godine. Predsjednik udruge, Dejan Drabić, istaknuo je da su ova djeca zaslužila da ih se istakne, jer to društvo nedovoljno čini. Ova djeca svoje vrijeme troše na razvoj svojih vještina i to u područjima koja su iznimno teška i deficitarna. Takav rad nije popularan kao neke druge aktivnosti, pa su stoga udruge MIS i MIK odlučile zahvaliti im se na trudu i entuzijazmu te tako poručiti javnosti da su oni predvodnici budućeg razvoja, a sve kako bi se druga djeca vodila njihovim primjerom. Nakon završetka skupštine, za članove i uzvanike, udruge su upriličile druženje uz domjenak.

Više informacija pročitajte klikom na link ovdje. 

Izvor: DD