Život udruga 14.06.2016. 14:02. Zadnja izmjena: 14.06.2016. 14:11.

Udruga slijepih MŽ

Održana treća radionica "Povijest umjetnosti" Centra za mlade Čakovec

Održana je 3. CeZam-ova radionica "Povijest umjetnosti" kao dio programa za uključivanje slijepih osoba u život zajednice i pružanje jednakih mogućnosti s jednakima, a ujedno u sklopu programa "Bez većeg napora".

Radionice će se nastaviti ujesen. Udruga slijepih Međimurske županije je 1. lipnja 2014. započela provedbu trogodišnjeg programa Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske pod nazivom "Bez većeg napora". Program će se provoditi do 31. svibnja 2017., a prva godina je financirana iznosom od 300,000 kn.

Opći cilj programa je doprinijeti socijalnom uključivanju slijepih odraslih osoba i slijepe djece, a specifični ciljevi su uključiti djecu u sportske, kulturne i kreativne aktivnosti u zajednici, povećati vještine i potencijal slijepih osoba u radno aktivnoj dobi za uključivanje na otvoreno tržište rada te pružiti odraslim slijepim osobama stručnu podršku u procesu rehabilitacije.

Program uključuje sportske, kulturne i kreativne aktivnosti za djecu, aktivnosti poboljšanja osobnih kompetencija i mogućnosti zapošljavanja mladih slijepih osoba, te rehabilitacijske aktivnosti za odrasle osobe – psihološke radionice, tečaj samostalnog kretanja, tečaj svakodnevnih vještina i tečaj vrtlarstva.

Partneri na programu su Centar za socijalnu skrb Čakovec i Hrvatski zavod za zapošljavanje, dok je Volonterski ured Međimurja suradnik i pomoći se u organizaciji inkluzivnog volontiranja.

Izvor: usm.hr